Carne
Conservarea mai multe zile a unei păsări tăiate, fără frigider, e posibilă dacă în interiorul ei introduci o ceapă necurăţată.
Carnea proaspătă se păstrează bine şi în lipsa frigiderului, învelită într-o pânză înmuiată în oţet sau saramură. Apoi o pui în cămară, într-un loc răcoros.
Carnea tare se frăgezeşte prin fierbere, punându-se în apă un praf de bicarbonat de sodiu.
Cotletele de porc capătă un gust plăcut, dacă înainte de a fi puse la fript le introduci într-un vas cu oţet de vin diluat cu apă.
Ficatul se menţine fraged şi nu se întăreşte, dacă îl sărezi numai după ce a fost fript sau prăjit.
Salamul se păstrează proaspăt dacă ungi partea tăiată cu unt.
Peştele se curăţă mult mai uşor de solzi, după ce a fost ţinut 10 minute într-un vas cu apă călduţă sau dacă îl sărezi înainte de curăţare.