Tânăra cu trei copii care a murit la maternitatea din Botoșani, înmormântată. Primele declarații ale familiei

.

Alexandra Ivanov, o tânără de 25 de ani din Botoșani, care era însărcinată în 13 săptămâni, a murit în spital. Sarcina femeii se oprise din evoluție și ajunsese la spital cu dureri puternice de burtă. Dar niciun medic nu a fost disponibil pentru a-i face un chiuretaj.

Tânăra a trimis mesaje medicilor, rugându-i să o ajute, întrucât nu mai supoertă durerile, însă nu a primit niciun răspuns. I-au fost administrate calmante, dar i s-a spus că trebuie să aștepte până a doua zi când medicul ei curant va veni la spital.

O tânără de 25 de ani, însărcinată în 13 săptămâni, a murit în spital

În nopatea de joi spre vineri, Alexandra a început să sângereze. A sunat la 112, iar salvarea a transportat-o de urgență la spital. Deși i-au fost administrate calmante, durerile s-au înrăutățit. Tânăra i-a trimis un mesaj medicului ei, rugându-l să o ajute deoarece durerile devin insuportabile.

„Bună seara! Sunt Ivanov Alexandra, însărcinată în 13 săptămâni. Am venit la maternitate cu dureri mari de burtă şi sângerări. Din păcate bebe e oprit din evoluţie. Credeţi că se poate face ceva să fiu chiuretată în seara asta? Că nu mai rezist de durere. Exact ca la naştere. Vă rog din suflet”, i-a scris Alexandra Ivanov medicului.

Însă mesajul ei a rămas fără răspuns.

După o oră, la 04:18, tânăra a trimis un alt mesaj, către unul dintre medicii de gardă. Și acesta a rămas fără răspuns.

„Sunt Ivanov Alexandra. Credeţi că-mi puteţi face chiuretajul noaptea asta că nu mai rezist de durere! Vă rog din suflet simt că o iau razna”, este mesajul Alexandrei.

Ultimul mesaj trimis de Alexandra Ivanov, la ora 06:40, a fost adresat soțului ei: „Nu mai pot”.

Potrivit Monitorul de Botoșani, Alexandra a intrat în șoc la ora 07:30. Atunci a fost mutată pe secția de Terapie Intensivă, unde a fost resuscitată. Însă, medicii nu au mai putut face nimic pentru ea, decesul fiind declarat la ora 08:20.

Citește și: Influencerul vegan Zhanna D’Art ar fi murit de la înfometare și epuizare, după o dietă „extremă”

Citește și: Detalii înfiorătoare despre șoferul de 19 ani care a ucis doi tineri în 2 Mai. Ce a făcut cu o zi înainte de tragedie

Citește și: O tânără care credea că are pietre la rinichi era, de fapt, însărcinată: „Nu am idee cum am avut un copil de 3 kg în mine”

Citește și: Sfaturi pentru o viață lungă și sănătoasă de la femeia de 101 ani care încă muncește și conduce / Video

Anchetă internă, la spitalul din Botoșani, unde a murit Alexandra

În urma decesului Alexandrei Ivanov, la spitalul din Botoșani a fost declanșată o anchetă internă. Totuși, reprezentanții unității sanitare au declarat că, în urma investigațiilor medicale făcute, Alexandra nu avea nevoie de o operație de urgență.

„Pacientă în vârstă de 25 de ani se internează în Urgență, adusă cu ambulanța pe data de 17 august, ora 23:30 pentru sângerare genitală externă redusă, dureri hipogastrice, aflată la a cincea sarcină – 3 nașteri naturale și un avort spontan în antecedente – cu amenoree de 13 săptămâni și sarcină ecografic corespunzător pentru 12 săptămâni, oprită în evoluție recent. S-au efectuat investigații de laborator și paraclinice, examen ecografic conform protocolului în vigoare. Nu s-a impus evacuarea sarcinii în cursul nopții deoarece sângerarea genitală externă a fost redusă, colul uterin închis, fără semn de avort în evoluție. Pe data de 18 august, la ora 07:30, prezintă degradare bruscă a stării generale, dispnee severă, sângerare abundentă la nivelul căilor aeriene superioare, motiv pentru care e transferată pe secția de Anestezie-Terapie Intensivă, unde se instituie manevre complexe de reanimare. În ciuda eforturilor, la ora 08:20 se declară decesul prin stop cardio-respirator iresuscitabil, hemoragie căi respiratorii superioare. Examenul necroptic va stabili cauza decesului”, se arată în mesajul transmis de reprezentanții Spitalului Municipal Botoșani.

Acum, familia și prietenii tinerei au creat o petiție online în care cer să se facă dreptate pentru Alexandra Ivanov. În doar trei zile, petiția intitulată „Dreptate pentru Alexandra” a strâns peste 7.000 de semnături.

Cauza morții Alexandrei

Potrivit Știrile Pro TV, în certificatul de deces al Alexandrei, la cauza morții scrie insuficiență cardiorespiratorie acută și edem pulmonar acut, ca urmare a unei sarcini orpite din evoluție complicată infecțios.

Acum, familia Alexandrei cere dreptate, considerând că tânăra nu a fost tratată corespunzător. Pe de altă parte, conducerea unității sanitare susține că aceasta a fost tratată conform protocolului.

„S-au efectuat investigații de laborator și investigații paraclinice, s-a efectuat un examen ecografic, nu s-a impus evacuarea sarcinii în timpul nopții, deoarece sângerarea genitală a fost foarte redusă, colul uterin închis fără semne, avort în evoluție”, a declarat Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal Botoșani.

Primele declarații ale familiei tinerei din Botoșani

Alexandra a fost înmormântată luni, iar la funerarii au participat sute de oameni, printre care și asistenți ai spitalului din Botoșani, unde femeia a încetat din viață.

„A insistat și ea și mama și asistentele de acolo să vină, să îi facă ceva că-i rău, de ce nu a venit nimeni? De ce? Ea avea dureri mai mari ca de travaliu. Peste noapte nu mai simțea picioarele. Doctorița tot pasa că nu e clienta ei, să aștepte pe doctorița ei”, a afirmat fratele Alexandrei, Vlad Miron.

Mătușa femeii, Mariana Ichim, spune că Alexandra a fost foarte fericită când a aflat că este din nou însărcinată, întrucât își dorea o familie mare.

„Îl aștepta ca pe toți ceilalți trei, se vedea pe chipul ei bucuria, împlinirea. Pe ea n-o mai aducem înapoi, dar să nu se mai întâmple, nu se poate. Ăla mic plânge, toată noaptea a plâns. Și abia e începutul”, a declarat mătușa Alexandrei.

Alexandra Ivanov avea trei copii, o fetiță și doi băieți, cu vârste cuprinse între 1 și 6 ani.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Alexandra Ivanov

Sursă foto: Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton