Studiu: Razele soarelui reduc gradul de infecțiozitate al noului coronavirus

.

Cercetătorii americani spun că razele ultraviolete puternice ar putea altera structura noului coronavirus, în proporție de 90%, în doar 30 de minute.

Explicația este că virusul SAR-CoV-2 ar avea pe suprafața sa o peliculă protectoare care se poate deteriora atunci când este expus la raze ultraviolete puternice.

Citeşte şi: O femeie de 39 de ani, fără alte boli, a murit de COVID-19. Medic: „Nu mai avea suprafață pulmonară pentru a respira”

Un studiu efectuat de dr. Jose-Luis Sagripanti, fost virolog al armatei americane, și de dr. David Lytle, fost virolog în cadrul Guvernului SUA, a scos la iveală faptul că 30 de minute sunt suficiente pentru a reduce gradul de infecțiozitate a noului coronavirus în proporție de 90%, relatează Daily Mail.

De asemenea, dermatologii sunt de părere că prin expunerea la soare și stimularea producerii vitaminei D în organism, sistemului imunitar se întărește și, prin urmare, riscul de infectării cu noul coronavirus este mai scăzut.

„Radiaţiile ultraviolete ajută la creşterea fixării calciului în oase prin sinteza de vitamina D3. În primul rând, apără imunitatea, şi, în al doilea rând, vitamina D3 este foarte importantă pentru orice infecţie de tip respirator. Prin urmare, vitamina D3, ea însăşi, da, face bine, dar radiaţile ultraviolet, nu”, a explicat medicul dermatolog Olga Simionescu, potrivit Mediafax.

Citește gratuit ediția de iulie a revistei Unica. O găsești AICI

Chiar dacă efectele radiațiilor solare sunt eficiente, expunerea la soare nu trebuie să fie o metodă de combatere a virusului Covid-19 cu probabilitate de 100%.

„Ideea că ne protejăm la soare şi în felul ăsta distrugem virusul, nicidecum nu trebuie considerată ca singura măsură sau o măsură certă sau cu rezultat de 100% că poate să scadă viabilitatea virusului”, a declarat Președintele Societății Române de Epidemiologie, Doina Azoicăi.

sursa foto – 123rf.com

    
Vedete din Romania Vedete internationale