Reţete cu iaurt

.

Iaurtul dă o savoare aparte mâncărurilor şi dulciurilor – nu degeaba fac turcii prăjituri cu iaurt, iar grecii îl transformă în deliciosul sos numit tzatziki! Îţi propunem să încerci să-l foloseşti şi tu în bucătărie şi-ţi dăm, pentru început, câteva reţete deloc complicate.

Iaurt de casă

Ingrediente: 1 litru de lapte de ţară, un pliculeţ de fermenţi bio sau puţin iaurt din comerţ.

Preparare: se dă laptele de vacă în clocot o singură dată sau se aduce aproape de punctul de fierbere, apoi se lasă să se răcească până devine călduţ. Se toarnă apoi într-o ulcică de lut şi se adaugă fermenţii (sau, dacă foloseşti iaurt, unge cu el ulcica şi apoi toarnă laptele). Deasupra se aşază o farfurioară pe post de capac şi se pune ulcica într-un loc cald, unde se lasă peste noapte. A doua zi deja vei avea un iaurt delicios!

Mai mult pe Libertatea.ro

    
Vedete din Romania Vedete internationale