Restaurantul cu cele mai bizare mâncăruri din lume. Fluture liofilizat, insecte vii și desert din sânge de porc / Foto&Video

.

Michael Ligier, un creator de conținut digital cu o pasiune pentru domeniul culinar, a degustat cele mai bizare mâncăruri din lume, la un restaurant cu două stele Michelin din Copenhaga, Danemarca.

Restaurantul cu cele mai bizare mâncăruri din lume

Michael Ligier a detaliat experiența lui după degustarea unora dintre cele mai bizare creații culinare pregătite de bucătarii „celui mai ciudat restaurant din lume”, Alchemist, din Copenhaga. Restaurantul pune la dispoziția clienților, pentru 700 de dolari per persoană, echivalentul a aproximativ 3130 de lei, 50 de feluri de mâncare, majoritatea cu o semnificație socială. Vizita durează 8 ore și include și alte activități.

Printre preparatele încercate de tânăr s-au numărat un fluture liofilizat (deshidratat) și un desert din sânge de porc. Desertul vine însoțit de un cod QR pentru a te înscrie ca donator de sânge și ar fi determinat, potrivit lui Michael, peste 10.000 de oameni să doneze sânge până acum.

În două Reels de mai puțin de un minut care au strâns 50.000 de aprecieri cumulat, Michael Ligier le-a prezentat celor 435.000 de urmăritori ai săi felurile de mâncare bizare pe care le-a degustat la restaurantul din țara nordică.

Citește și: Cum arată cea mai ciudată cameră din lume. Turul încăperii, viral pe Instagram și TikTok / Foto

Citește și: Lacul din România care își schimbă culoarea în funcție de anotimp. Este unic în Europa

Citește și: I-au spus că nu va vorbi sau merge vreodată, dar a ajuns model Gucci. Povestea tinerei căreia nu i s-a dat nicio șansă la viață

Ce feluri de mâncare a inclus vizita de 8 ore

„La numărul cinci avem această gheară de pui, care nu este ciudată în sine, dar pentru care s-au folosit enzime pentru a descompune osul din interior, astfel încât să poată fi mâncat pe de-a-ntregul, cu unghii și tot restul.

La numărul patru avem acest fluture liofilizat. Se pare că fluturii au de trei ori mai multe proteine decât majoritatea cărnurilor.

La numărul trei avem această limbă pe care trebuie să o săruți. Acesta este singurul restaurant unde a trebuit să sărut franțuzește mâncarea.

La numărul doi avem acest fel de mâncare numit bugrata (bug – insectă + burrata – brânză), cu insecte vii pe care le-au folosit pentru a coagula laptele și a-l transforma în burrata. A fost unul dintre felurile mele preferate ale serii.

Înainte de numărul unu, o mențiune onorabilă merge către acest fel de mâncare, care este literalmente fața mea. Au imprimat fața mea pe acest sos de sunchoke (Topinambur, cunoscut și drept „cartoful săracilor”) pentru ca eu să mă pot mânca.

Iar numărul unu și cel mai bizar fel de mâncare pe care l-am încercat a fost acest desert din sânge de porc care chiar are gust de sânge”, a spus Michael Ligier pe Instagram.

Alte feluri de mâncare gătite de restaurant includ plămâni, creier și omletă cu piper infuzat cu unde sonore. Vezi toate preparatele în galeria foto de mai sus!

Partea 1

Partea 2

Foto: Instagram/@michaelligier

Ultima modificare septembrie 10, 2024 3:24 pm

    
Vedete din Romania Vedete internationale