Remedii naturiste pentru urticarie

.

Urticarie. Aceasta este o afecțiune dermato-alergică manifestată prin papule roșii, pruriginoase (numite popular „blânde”) care apar pe o porțiune mică sau pe zone extinse ale corpului, de obicei ca reacție la un factor alergen.

Blândele produc o senzație de mâncărime foarte puternică, au margini bine delimitate și nu sunt umplute cu lichid. Dimensiunea lor variază de la câțiva milimetri la suprafața unei palme. Papulele se pot uni, formând plăci urticariene extinse pe o suprafața mare. Pot apărea oriunde pe corp, inclusiv pe față, pe buze, pe gât sau pe urechi. Își modifică forma și aspectul sau pot dispărea și reapărea în primele 24 de ore de la declanșarea urticariei.

Tipuri de urticarie

  • urticarie acută: durează mai puțin de 6 săptămâni; este cauzată de obicei de anumite alimente (nuci, ciocolată, pește, căpșuni etc.), medicamente (de exemplu aspirină, ibuprofen, codeină) sau de o infecție.
  • urticarie cronică: durează mai mult de 6 săptămâni; cauzele sunt mai dificil de identificat: uneori, poate fi vorba de o afecțiune tiroidiană, de hepatită, de o infecție sau de cancer.
  • urticarie fizică: produsă de stimularea directă a pielii – de exemplu, prin căldură, frig, expunerea la soare, exerciții fizice, vibrații; apar de obicei în porțiunile unde pielea a fost stimulată, la aproximativ o oră de la expunere.
  • urticarie recurentă: de obicei urticarie produsă prin stimularea directă a pielii care apare în mod recurent
  • angioedem: edemul se produce în straturile profunde ale pielii și nu la suprafață; se manifestă prin umflarea zonei din jurul ochilor și buzele, iar uneori a organelor genitale, a mâinilor și picioarele; în cazuri rare, edemul la nivelul gâtului, limbii sau plămânilor poate produce blocarea căilor respiratorii și pune viața persoanei afectate în pericol.
  • urticarie și angioedem ereditar: apar ca urmare a unui defect genetic.
  • urticarie pigmentară: apare în copilarie, papulele sunt mai închise la culoare și pot apărea și după frecarea sau lovirea ușoară a pielii (semnul Darier).

Citește mai departe în Dicționarul medical.

    
Vedete din Romania Vedete internationale