Reacțiile vedetelor la concertul lui Gheboasă de la UNTOLD 2023: „Ori îi educați pe ăștia mici ori îi lăsăm să asculte ce vor”

.

După concertul de la UNTOLD al trapperului Gabriel Gavriș, cunoscut sub numele de scenă Gheboasă, mai multe vedete au reacționat în mediul online. Ulterior, Jandarmeria din Cluj s-a sesizat și a amendat solistul cu 1.000 lei, pentru „proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, de natură să tulbure ordinea și liniștea publică sau să provoace indignarea cetățenilor ori să lezeze demnitatea și onoarea acestora”.

Mai multe vedete, printre care Mircea Badea, Oana Pellea, Cezar Ouatu, Randi și Oana Roman au reacționat în mediul online din cauza versurilor piesei „Dă-i țigancă” a lui Gheboasă. Au fost și vedete care i-au luat apărarea solistului, printre care artistul Kamara și vloggerul Selly.

Care au fost reacțiile vedetelor la concertul lui Gheboasă de la UNTOLD 2023. Artistul a fost amendat cu 1.000 de lei

Mircea Badea: „Păi despre asta e vorba la festivalu’ lu’ pește!

„Eu nu am o problemă cu ce cântă sau ce face domnul Gheboasă. Mă doare-n cot! Trap e un gen muzical – pentru mine muzica înseamnă cu totul altceva – internațional. Nu s-a inventat în România. Derivă din rap. Trapul este un fel de rap updatat, cumva pe steroizi. Nu am o problemă cu trapul. Există trap în orice țară civilizată. Unii spun că este horror, în timp ce alții sunt fani trap. Pe mine mă doare-n cot!”, a declarat Mircea Badea în emisiunea „În gura presei”.

Citește și: Managerul trupei Imagine Dragons după show-ul de la UNTOLD: „Felicitări pentru pregătirea unui festival excepțional”

„Indignarea celor din spațiul public e că nu se poate să vină unul la festival și să cânte așa ceva. Întrebarea mea e: «De ce nu se poate?». Păi despre asta e vorba la festivalu’ lu’ pește! Dar când se duce copilul și ascultă Armin van Buuren, adică o aproape nesfârșită serie de sunete acute de alarmă de apartament și de vapor care solicită trecerea prin ecluză, timp de mai multe ore, e bine? Habar n-am!”, a încheiat Mircea Badea.

Selly: „Muzica nu este un instrument de educație”

„Jandarmeria Română l-a amendat doar pe Gheboasă. De ce? Pentru că sunt niște penibili pe care nu îi interesează să aplice legea echitabil, ci să dea bine pe Facebook. Asta nu e altceva decât un exercițiu PR penibil al Jandarmeriei Române, dar vom vorbi despre ei mai încolo”, a început Selly, pe YouTube.

Despre mesajele din muzica trap, Selly spune că sunt greșite, însă că nu este rolul unui artist hip-hop să educe copiii. „Este responsabilitatea lui să transmită mesaje pozitive? Nu. Muzica nu trebuie să fie educativă. Muzica trebuie să te distreze, să te relaxeze, maxim să-ți transmită o emoție. Muzica nu este un instrument de educație, în niciun caz. La fel cum vlogurile mele nu sunt un instrument de educație, la fel cum televiziunea nu e un instrument de educație. Educația se face acasă și la școală, nu pe internet, nu la festivaluri”, insistă vloggerul.

Selly: „Degeaba blamați organizatorii UNTOLD sau pe Gheboasă”

În continuarea videoclipului, Selly atrage atenția asupra faptului că adolescenții cu vârste între 14 și 18 ani care au participat la UNTOLD au făcut-o cu acordul scris al părinților. „Așa că degeaba blamați organizatorii UNTOLD sau pe Gheboasă. Părintele e cel care decide dacă e ok sau nu să își trimită copilul acolo. În calitate de părinte, e responsabilitatea ta să te interesezi unde îți merge copilul, ce artiști cântă, ce versuri au artiștii respectivi”, mai spune Selly.

„Voi sunteți cei care trebuie să vă învățați copilul ce este bine și ce este rău. Voi sunteți cei care îi setați compasul moral. Copilul vostru, din secunda în care îl lăsați în societate, din secunda în care îl trimiteți la școală, va fi expus la mesaje greșite. Va fi martor la lucruri oribile”, continuă vloggerul.

Selly, mesaj pentru părinți: „Soluția nu este să vă izolați copilul de societate”

Selly susține că, în școli, copiii sunt expuși inevitabil la bullying și înjurături și la „câțiva colegi care consumă droguri prin pauze”. Tot el amintește că Internetul este plin de muzică în care se face referire la droguri, precum și de „depravare și exces în toată splendoarea lor”.

„Interzicerea lor le face doar mai tentante și mai populare, la fel cum Gheboasă este acum de 100 ori mai cunoscut decât înainte de scandal. Ține doar de voi să vă învățați copilul să discearnă între bine și rău, pentru că mai devreme sau mai târziu în viață, copilul va vedea și va avea acces la foarte multe lucruri rele”, a completat vloggerul.

Soluția nu este să vă izolați copilul de societate, să nu-l mai lăsați să meargă la un festival. (…) Soluția este să îl pregătiți pentru viață, să îl învățați să se ferească de lucrurile astea. Cu cât vă veți izola mai mult copilul de realitate, cu atât mai mult, când va ieși în lume, va fi tentat să încerce aceste lucruri interzise”, a mai spus Selly.

Oana Pellea: „În ce bâlci trăim…”

„Sigur că este loc pentru toată lumea în orice domeniu și în viață… Depinde de fiecare ce alege. Eu… totuși …parcă aș alege cultura în locul inculturii, educația în loc de needucație, bunul simț în locul lipsei acestuia, lumina în locul întunericului, soluția unei probleme în locul problemei, cinstea în locul necinstei, adevărul în locul minciunii, exprimarea elegantă în loc de vulgaritatea agresivă… Până la urmă, oricât de libertini și de deschiși către nou am fi.. rămân niște repere de valoare, sau ar trebui să rămână valabile!”, a scris Oana Pellea în mediul online.

Citește și: Peste 420.000 de fani au celebrat timp de patru zile și patru nopți cel de-al optulea capitol din povestea magică UNTOLD

„Roata s-a inventat o sigură dată! Fiecare generație pretinde, mai agresiv sau nu,… supremația în «inventarea roții»! Nu! Roata a fost inventată o singură dată! E drept că de atunci se tot învârte… lăsând generațiile să creadă ca EA E cea mai tare din parcare… «Originalitatea e lipsă de informație», a afirmat domnul Liviu Ciulei! Excepțională afirmație! Din seara în care mi-a spus asta, plimbându-ne pe lângă teatrul Bulandra-Grădina Icoanei, pe sub niște tei bătrâni…din acea clipă.. privesc cu mare îngăduință creatorii care se pretind originali! Cu îngăduință și cu mare tristețe! Ah…sunt de modă veche? Ce bine că sunt așa! Iar voi, cei tineri sau mai puțin tineri, veți ajunge într-o zi tot de modă veche… așa că mai ușor cu «orgoliul pe scări». Puțină smerenie nu strică tuturor, indiferent de generații și de vârstă! În ce bâlci trăim…”, a încheiat Oana Pellea, pe Facebook.

Randi: „Ori îi educați pe ăștia mici ori îi lăsăm să asculte ce vor”

„Sfatul meu este următorul: «Cereți muzică bună! Nu mai așteptați să vi se dea, fiți activi!». Cei care organizează UNTOLD vor chema artiștii pe care vreți să-i vedeți. Dacă nu o să faceți ceva și o să stați cu mâinile în sân și o să așteptați să pice din cer, o să aveți aceeași problemă în fiecare an. Fiți activi! Ceea ce se întâmplă acum în muzica românească este dovada vie a eșecului societății de a educa generația nouă. Ori îi educați pe ăștia mici ori îi lăsăm să asculte ce vor. E simplu!“, a declarat Randi, pe rețelele sociale.

Citește și: Delia, probleme la UNTOLD din cauza ținutei: „Am vrut să văd dacă leșin” / Video

Kamara: „Educația se face Acasă și la Școală. Nu muzica te educă”

„Nu am obiceiul să intru pe o postare și să comentez. Dacă îmi place ceva, dau like, o inimioara, două, și merg mai departe. Hai să tratăm problema realist. În primă instanță, ce caută copiii la Nerversea sau la UNTOLD? Părinții sunt responsabili de copiii lor până la 18 ani, de acolo nu mai sunt copii și sunt responsabili de deciziile lor. Educația se face Acasă și la Școală. Nu muzica te educă. Muzica e pentru divertisment. Fiecare e liber să asculte ce vrea. Am ascultat multe piese în care se înjură de zeci de ani și nu m-au influențat cu nimic. Vă îmbrățișez”, a comentat Kamara la videoclipul publicat de Gheboasă.

Citește și: Prima zi de UNTOLD a intrat în istorie. Peste 95.000 de fani s-au bucurat de magia festivalului. Bebe Rexha, artistă venită pentru prima dată în România, a umplut stadionul Cluj Arena

Oana Roman: „Libertatea de exprimare este un drept care are și limite”

„Despre libertatea de exprimare și despre oamenii care s-au trezit moraliști și urlă ipocrit: jos cenzura. Dar dacă vrei să te dai deștept și să discuți despre drepturile fundamentale ale omului, trebuie să și știi despre ce vorbești. Cei care strigă ipocrit jos cenzura trebuie să înțeleagă că libertatea de exprimare este un drept care are și limite”, a scris Oana Roman pe Instagram.

Citește și: Cătălin Botezatu, în ținută Versace la UNTOLD. Și-a pus cercel în nas și poartă accesorii de 100.000 de euro / Exclusiv

Cezar Ouatu: „Ce voce, ce mesaj, ce producție și ce bine sună viitorul”

„Noua generație … „idoli” vs fani … no comment 😳!!! Ce voce, ce mesaj, ce producție și ce bine sună viitorul”, a scris, ironic, Cezar Ouatu.

Cine este Gheboasă

Gabriel Gavriș sau Gheboasă, pe numele de scenă, este un artist în vârstă de 21 de ani. S-a născut în Târgoviște, însă în prezent locuiește în București și s-a remarcat în cadrul competiției „One True Singer”, difuzată pe HBO Max. După ce a fost eliminat din show, a lansat piesa „Dă-i țigancă”, al cărei videoclip are peste 14 milioane de vizualizări pe YouTube.

Gheboasă cântă și alături de Bogdan de la Ploiești și Lil Cagula melodia „Dacă n-ai bani”, care a fost numărul 1 în trending și care are până la ora actuală peste 45 de milioane de vizualizări pe YouTube. Gheboasă are succes și pe TikTok, unde are aproape 500.000 de urmăritori, și pe Instagram, unde are 207.000.

După ce a fost amendat pentru concertul de la UNTOLD, Gheboasă a adus în atenția autorităților că și alți artiști de la scena de hip hop au avut versuri „poate mai rele, poate la fel de rele ca ale mele, cu aceleași conotații sexuale”. În urma acestor declarații, Jandarmeria din Cluj a mai amendat 3 artiști, doi dintre membrii trupei Paraziții, Cătălin Ștefan Ion – Cheloo și Bogdan Ionuț Pastacă – Ombladon, și Constantin-Bogdan Dinescu – Macanache.

Foto: Instagram

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton