După data de 15 mai, potrivit autorităților, toți românii vor trebui să fie echipați cu masca și mănuși de protecție împotriva noului coronavirus când vor ieși din case. Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății și președinte al Societății Române de Microbiologie a explicat din nou care este modalitatea corectă de purtare a mănușilor și a măștii de protecție.
Citește ediția de mai a revistei Unica. O găsești AICI. Un format nou, digital, accesibil gratuit din chioșcul online Ringier
Potrivit profesorului, masca nu trebuie purtată pe stradă, ci doar în spații închise și în transportul în comun.
„Masca nu este recomandat să fie folosită pe stradă. Sigur, o folosim pe stradă dacă găsim o zonă aglomerată Dar altfel, masca, conform recomandărilor, trebuie purtată doar în spații închise și în mijloace de transport în comun. Nu trebuie neapărat să utilizăm masca dacă mergem cu bicicleta, facem alergare prin parc și intersecția noastră cu alte persoane este de foarte scurtă durată și nu este foarte apropiată”, a explicat microbiologul, potrivit Antena 3.
Rafila a mai spus că purtatul mănușilor nu trebuie să fie obligatoriu.
Citeşte şi: Raed Arafat, despre ce se va întâmpla după data de 15 mai
„Este suficient ca în trenuri să existe săpun și apă în spațiile de toaletă. În fiecare vagon se pot instala două dispensere cu substanță dezinfectantă și cred că este absolut suficient, împreună cu curățenia și dezinfecția vagoanelor care trebuie făcută înainte de urcarea pasagerilor pentru că mănușile nu sunt recomandate nici măcar de OMS pentru că ele, așa cum discutam, creează acest fals sentiment de siguranță. Depinde cât le purtăm. Atingerea feței cu mănușile care sunt murdare, sunt contaminate este la fel de periculoasă ca și atingerea feței cu mâinile murdare”, a adăugat Alexandru Rafila.
sursa foto – 123rf.com
Ultima modificare mai 12, 2020 12:50 pm