Prognoză meteo: cum va fi vremea în toamna aceasta

.

Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) a publicat prognoza pentru perioada septembrie – noiembrie 2017. Astfel că, după o vară toridă, ne așteaptă o toamnă caldă, cu temperaturi peste media normală ale perioadei.

Prognoza meteo pentru luna septembrie 2017

Potrivit ANM, temperatura medie lunară a aerului va avea valori mai ridicate decât media multianuală îndeosebi în sud-estul, sudul şi vestul ţării. Media multianuală, măsurată din 1981, este de 14,8 grade Celsius. Cantităţile totale de precipitaţii vor fi in general deficitare, exceptând regiunile nordice şi centrale unde, local, vor fi apropiate de norma climatologică.

Prognoza meteo pentru luna octombrie 2017

Și în luna octombrie temperaturile se vor situa peste normalul climatologic în sud, sud – est și local în vest, iar în restul țării vor fi apropiate de normal. Media multianuală pe luna octombrie, măsurată din 1981, este de 9,6 grade celsius. Precipitațiile totale lunare vor fi apropiate de mediile multianuale și local vor fi mai ridicate în regiunile centrale, vestice și estice.

Prognoza meteo pentru luna noiembrie 2017

Ultima lună de toamnă vine cu vreme blândă, peste 3,8 grade celsius cum ar fi normal.  Meteorologii spun că temperatura aerului va avea valori medii lunare peste normele climatologice în sudul, sud-estul și vestul țării și apropiate de normal în rest. Precipitațiile vor fi abundente în regiunile centrale și estice și apropiate de medii climatologice în restul teritoriului.

*Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%.

Foto – 123rf

Ultima modificare august 30, 2017 11:31 am

PE ACELAȘI SUBIECT
    
Vedete din Romania Vedete internationale