Prințul Paul-Philippe al României, prins în Franța și plasat în arest. El e condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare în dosarul „Ferma Băneasa”

.

Prințul Paul-Philippe al României a prins luni, 27 iunie, în Franța. El fusese condamnat la 3 ani și patru luni de închisoare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei Băneasa, dar fugise din țară, notează digi24.ro.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a confirmat luni că Paul Philippe se află în arest.

În urma cooperării polițienești internaționale, dintre Poliția Română și autoritățile din Franța, a fost depistat, în Paris, Paul-Philippe al României

În continuare se desfășoară activitățile procedurale, în vederea predării acestuia, către țara noastră.

Vă reamintim că, la data de 17 decembrie 2020, Curtea de Apel Brașov a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 42 din 17.12.2020 împotriva numitului al României Paul-Philippe, 72 ani, fiind condamnat la 3 ani și 4 luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de cumpărare de influență si complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice – a transmis MAI.

Citeşte şi: Controlorii STB nu vor mai purta vestele albastre cu textul „CONTROL”. Cum se vor legitima

Paul al României a fost dat în urmărire general în iarna lui 2020, când Înalta Curte de Casație și Justiție a dat verdictul final în dosarul Ferma Băneasa. Atunci, Remus Truică a fost condamnat la șapte ani de închisoare, Paul al României, trei ani și patru luni, israelienii Benjamin Steinmetz și Tal Silberstein – cinci ani de închisoare, iar jurnalistul Dan Andronic, trei ani de închisoare cu suspendare.

Foto – Hepta

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton