Poveşti la bere

.

Acum aproape 100 de ani, în Germania, un proprietar de berărie asaltat de biciclişti însetaţi a găsit soluţia de a face faţă cererii mari de băutură într-un timp scurt.
A combinat lămâile pe care le avea în prăvălie cu bere şi, astfel, a rezultat Radlerul – care chiar asta înseamnă în limba germană- „Berea bicicliştilor“.
Astăzi, se fabrică la scara largă si este o bautura apreciata maia les in zilele calde de vara. Un strop de alcool în bere premium,  savoarea limonadei  şi gata, ne-am răcorit! Am făcut parte dintr-un grup de norocoşi purtaţi pe urmele berii cu limonadă  – intai la Miercurea Ciuc, la fabrica de bere Heineken unde se produce Ciuc Radler şi, mai apoi, la München, unde am degustat nenumărate feluri de bere, chiar şi radlerul german , a cărui proporţie de bere şi limonadă este 50-50, şi nu precum cea din România, unde „se poartă“  63% limonadă şi 37% bere.
Timp de cateva zile, aproape că am uitat să beau apă pentru că berea curgea din toate părţile şi a fost inedit faptul că am avut ocazia să vizităm o berărie germană similară celei în acre a apărut Radlerul şi să facem comparaţia directă dintre berea cu limonadă românească ş i cea nemţească. A noastră e mai bună!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton