Povestea Cătălinei Danilișin, fata de 11 ani care a citit peste 100 de cărți și a scris un roman: „Am idei pentru șapte cărți”

.

O fetiță în vârstă de 11 ani din localitatea Cojușna, din raionul Strășeni, Republica Moldova, s-a declarat a fi o adevărat iubitoare de cărți. Cătălina Danilișin a citit peste 100 de cărți și spune că își dorește să devină sciitoare.

Fetița iubește lectura și consideră că cititul o ajută să se dezvolte. Cătălina Danilișin are visuri mărețe și speră că, la un moment dat, va reuși să își publice cărțile la care lucrează cu drag.

Cătălina Danilișin, fetița de 11 ani care a citit peste 100 de cărți

Cătălina este o elevă care a reușit să se afirme cu ușurință datorită felului în care se exprimă și gândește. Are doar 11 ani și îi place să se arunce în lumea spectaculoasă și misterioasă a cărților.

„Atunci când lecturez mă aflu pe o mică aripă de vis. Nu vă pot oferi un număr exact, însă vă pot constata, mai mult de 100 de cărți”, a afirmat fetița pentru Vocea Basarabiei.

Cătălina nu doar citește cărțile, ci le face și analiza.

„O carte de 300 de pagini o pot lectura în două, trei zile. Lecturez în principiu romane, poezii. Iubesc poeziile lui Mihai Eminescu și am isprăvit câteva analize asupra poeziei intitulate Luceafărul”, a precizat ea.

Citește și: O femeie a reușit să slăbească 46 kg renunțând la un obicei banal. Este o greșeală pe care o fac mulți

Citește și: O profesoară care și-a făcut un iubit de vârsta fiului ei dă lecții pe TikTok pentru cucerirea bărbaților mai tineri

Pe lângă faptul că iubește să citească, îi place și să scrie cărți. Până acum a terminat un roman și se pregătește pentru cel de-al doilea.

„Scriu un roman despre o fetiță care se trezește într-o lume diferită, specială, și pentru a salva lumea trebuie să se regăsească în prada unor lucruri pe care nu toți le-ar putea învinge. Am finalizat primul volum și sunt pe cale să îl încep pe cel de-al doilea”, a povestit Cătălina Danilișin.

Speră să devină scriitoare, traducător și istoric

Profesoara de dicție, Ecaterina Godoroja, spune că fetița este un exemplu pentru alți copii.

„M-a uimit felul în care ea își construiește ideile, felul în care abordează anumite lucruri, felul în care își pune problema asupra anumitor subiecte și mai ales cărțile care o pasionează. Din prima zi a venit la curs cu niște cărți pe care ai putea să le întâlnești pe coridoarele Facultății de Filosofie, fapt care nu a putut rămâne neobservat”, a spus profesoara de dicție a Cătălinei Danilișin.

Citește și: Afacerea „stupidă” cu care o tânără a devenit milionară. Cum reușește să câștige 500.000 de dolari pe lună

Citește și: Ea e sosia lui Kim Kardashian! A cheltuit 500.000 de dolari pe operații estetice ca să arate ca vedeta / Galerie foto

Fetița își dorește să devină scriitoare, dar și istoric. Mai mult, ea speră să reușească să își publice cărțile, având deja idei pentru mai multe romane.

„Pentru început doresc să devin o scriitoare, traducătoare și om de istorie. Aș dori să public cărțile, iar la momentul de față am la îndemână idei pentru șapte cărți”, a afirmat Cătălina Danilișin.

„Cartea este o tovarășă de nădejde care te poartă dincolo de hotarele necunoscute ale realității. Am învățat că frica este bariera ce te ține departe de scopul avut de tine”, a mai spus fetița de 11 ani.

Sursă foto: Captură video

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton