Povestea bărbatului care are 1.000 de copii cu sute de femei din toată lumea, inclusiv din România: „Cred că am exagerat puţin”

.

Jonathan Meijer, un YouTuber și muzician olandez, a devenit subiectul unor controverse internaționale din cauza donațiilor sale prolifice de spermă, care au dus la conceperea unui număr impresionant de copii în întreaga lume. Estimările variază, indicând că artistul ar fi tatăl a 1.000 de copii. Cum a reuşit performanţa?

Cum a început totul

Jonathan Meijer a început să doneze spermă în urmă cu mai bine de un deceniu. Într-un videoclip pe YouTube din februarie 2024, el a dezvăluit că a fost inspirat să doneze spermă în timp ce studia pentru a deveni profesor. Un coleg i-a spus că era infertil, ceea ce l-a mișcat profund și l-a determinat să ajute familiile care aveau dificultăți în a concepe copii în mod natural.

„Ideea greșită este că am avut un fel de plan. Practic, eram la facultate și aveam un prieten care era infertil. A avut un impact mare asupra mea pentru că am văzut efectul pe care acest lucru l-a avut asupra vieții lui. Uneori, cred că am exagerat puțin. Trebuia să îmi spun că un număr mai mic de copii ajunge. Era mai bine dacă eram mai deschis, dar am ales să urmez regulile internaționale”, a declarat Meijer pentru The Independent.

Citeşte şi: Şocant: Vezi care sunt oamenii care au zeci de copii

Citeşte şi: Şocant: Top 4 tradiţii sexuale ciudate din lume

Provenind dintr-o familie mare, cu șapte frați, și având un istoric familial lipsit de boli genetice, Meijer a considerat că donarea de spermă ar fi un gest nobil și altruist. Într-un videoclip din octombrie 2023, el a declarat că a petrecut până la 50.000 de ore în clinici de donare de spermă pe parcursul a 15 ani .

„Se părea că este ceva foarte mic, dar cu un impact mare, un impact enorm, și totuși donatorul rămâne în fundal. Nu primește premii, faima sau bani, și am găsit asta foarte atractiv. Acești bărbați fac ceva fără a dori ceva în schimb… Pentru mine, asta părea foarte nobil”, a spus Jonathan Meijer pe canalul său de Youtube.

Jonathan Meijer ar fi tatăl a 1000 de copii în întreaga lume

De-a lungul anilor, Jonathan Meijer a donat spermă la numeroase clinici din întreaga lume, inclusiv în țări precum Australia, Danemarca, Germania, Ungaria, Mexic, Polonia, România, Serbia, Suedia, Elveția, Ucraina și Statele Unite . Estimările privind numărul de copii pe care i-a avut variază, dar unele surse sugerează că ar fi tatăl a peste 1.000 de copii. Muzicianul, însă, a contestat aceste cifre, susținând că are aproximativ 250 de copii și că presupunerile de 1.000 de copii sunt exagerate .

„Presupunerile de 1.000 sunt ridicole. Sunt dezamăgit de obsesia pentru numere. Am devenit donator nu pentru numere, ci din iubire pentru a ajuta părinții să-și realizeze visul. Nu pot înțelege cum cineva poate să se concentreze doar pe numere și să vadă copiii mei donatori ca pe niște numere”, a spus Meijer pentru The New York Times în 2021, potrivit people.com.

A minţit potenţialii părinţi, după ce i-a fost interzis să mai doneze spermă

În 2017, Meijer a fost interzis de la donarea de spermă de către Societatea Olandeză de Obstetrică și Ginecologie, după ce s-a descoperit că a devenit tatăl a 102 copii prin donații la 11 clinici și o altă bancă de spermă numită Cryos, care operează la nivel internațional, depășind cu mult limita legală de 25 de copii de la până la 12 mame diferite . Se pare că Jonathan Meijer nu numai că a mințit potențialii părinți, dar a și înșelat clinicile, promițând fiecăreia că a donat exclusiv pentru banca lor.

„Am vrut să fac ceva semnificativ cu viața mea,” despre motivațiile sale. „Da, am mințit femeilor. A fost greșit. Am vrut să le ajut”, a spus Meijer presei germane, via The Mirror, potrivit sursei menţionate anterior.

În ciuda interdicției din 2017, acesta a continuat să doneze spermă prin alte clinici din străinătate. Conform Daily Mail, Meijer ar fi folosit un nume diferit pentru a atrage familii care căutau donații de spermă online și a mințit părinții despre câți copii a avut anterior prin donații, spunând că a avut doar între 10 și 15 copii.

Cum a fost descoperit Jonathan Meijer?

Unele mame ale copiilor concepuți cu sperma donată de Meijer s-au întâlnit întâmplător și au observat că copiii lor seamănă între ei. În cele din urmă, mai mult de 150 de părinți ai copiilor lui Meijer s-au conectat online și chiar au creat un grup pe Facebook pentru a lua legătura cu Fundația Donorkind pentru ajutor .

Fundația Donorkind, o organizație care se concentrează pe drepturile copiilor concepuți prin donarea de spermă și ajută copiii donatori să-și descopere rădăcinile biologice, a primit peste 30 de apeluri într-o singură săptămână de la mame îngrijorate că toți copiii lor aveau același donator.

Un reprezentant al fundației a spus pentru ABC News că apelurile veneau „din toată lumea” referitoare la Meijer și că cazul său face parte din motivele pentru care luptă pentru reglementări mai stricte privind donarea de spermă, inclusiv interzicerea donațiilor anonime .

Cum a fost pedepsit Jonathan Meijer

În aprilie 2023, un tribunal olandez l-a interzis pe Meijer să mai doneze spermă la clinici, sub amenințarea unei amenzi de 100.000 de euro (aproximativ 118.000 de dolari) pentru fiecare încălcare, a raportat Reuters. În plus, Meijer a fost obligat să scrie clinicilor unde a donat spermă anterior, instruindu-le să distrugă probele sale, cu excepția probelor rezervate pentru familiile care au avut deja copii din donațiile sale .

Decizia a venit după ce unele familii cu copii concepuți prin donarea de spermă a lui Meijer s-au unit cu Fundația Donorkind pentru a intenta un proces civil împotriva lui, susținând că a încălcat drepturile copiilor la o viață privată și personală, conform Reuters. Procesul a susținut că, deoarece Meijer a avut atât de mulți copii prin donarea de spermă, teama copiilor de incest accidental și consanguinitate le va afecta viețile romantice ca adulți .

„Toți acești părinți se confruntă acum cu faptul că copiii din familia lor fac parte dintr-o rețea uriașă de rudenie, cu sute de frați vitregi, pe care nu i-au ales. Era suficient de plauzibil că sutele de copii ai lui Meijer ar avea impacte sociale și psihologice adverse de la a avea atât de mulți frați”, potrivit declaraţiilor oficiale ale Tribunalului, potrivit BBC, relatat de aceeaşi sursă de mai sus.

„Dacă aș fi știut că a avut deja mai mult de 100 de copii, nu l-aș fi ales niciodată. Dacă mă gândesc la consecințele pe care le-ar putea avea pentru copilul meu, mă simt rău. Multe mame i-au spus că trebuie să se oprească, dar nimic nu ajută. Așa că mersul în instanță este singura opțiune pe care o am pentru a-mi proteja copilul”, a spus una dintre mame care a apelat la ajutorul lui Jonathan Meijer.

Unde se află Jonathan Meijer acum

Jonathan Meijer își petrece mare parte din timp călătorind prin lume și postând videoclipuri pe YouTube din călătoriile sale. El a denunțat documentarul „The Man With 1,000 Kids” (Omul cu 1.000 de copii), de pe Netflix, deși a recunoscut că nu l-a văzut niciodată și a refuzat să participe la producția sa .

„Nu știu prea multe despre el pentru că nu am participat la el. Este ceea ce cred ei despre mine și ce spun alții despre mine. Am avut dreptate să nu particip pentru mine, personal, pentru că inițial voiau să-l numească „The Fertility Fraudster” (Escrocul fertilității). Acesta nu este un titlu cu care pot lucra”, a spus Meijer într-un videoclip publicat pe Youtube, din iunie 2024.

El a adăugat că nu i-a plăcut presupusa insinuare a titlului că ar fi avut relații cu multe femei, explicând: „Dacă ar fi spus „The Sperm Donor With 1,000 Children” (Donatorul de spermă cu 1.000 de copii), ar fi fost diferit.”

Insistă că nu are nici pe departe 1.000 de copii.

Într-un videoclip publicat pe canalul său de Youtube pe data de 1 iulie 2024, olandezul s-a plâns că „sunt mereu aceleași patru sau cinci familii care apar în mass-media” și că se concentrează pe lucruri superficiale, precum părul și aspectul său, în loc de lucruri pe care le consideră de substanță, cum ar fi punctualitatea sau politeţea sa.

„Din cunoștințele mele, am ajutat la nașterea a 550 de copii. Așa că, într-un fel, ei reușesc să adauge magic 450 de copii la evidențele mele”, a mai spus bărbatul.

Sursa foto: Captură Video Youtube

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton