Eşti pasionat de cârnaţi? Poţi ajunge să te îmbolnăveşti grav! Cel puţin asta susţin britanicii, cu privire la semipreparatele de porc de la ei din ţară.
Conform unei statistici naţionale, în Marea Britanie, 10% dintre cârnaţii de porc disponibili pe piaţă conţin periculosul virus de Heptapită E, iar 2% dintre cei care se îmbolnăvesc în urma consumului, mor. Majoritatea sunt femei însărcinate.
Cârnaţii conţin acest virus din cauza ficatului infestat cu Heptatita E, parte componentă a lor. Din păcate, este simplu să te asiguri că mănânci un produs care nu îţi pune în pericol sănătatea, dar mulţi nu dau atenţie indicaţiilor de preparare a cârnaţilor, care dacă sunt gătiţi la cel puţin 70 de grade Celsius, timp de minim 20 de minute, nu mai reprezintă un pericol.
Citeşte mai multe pe site-ul Libertatea.ro!