Plăcintele sărate, cele mai bune bucate

.

A venit frigul, schimbăm foaia: trecem de la salate la feluri mai consistente. Iar azi am ales să te iniţiem în taina plăcintelor sărate, nişte preparate delicioase şi săţioase, bune la mic dejun, la prânz sau la cină şi potrivite şi pentru serviciu sau şcoală. Nu sunt greu de făcut, iar gustul lor sigur te va cuceri.

Cu pui şi ciuperci

Ingrediente: 1 kg piept de pui dezosat, 500 g ciuperci, două cepe, 2-3 căţei de usturoi, o lingură de ulei, 200 g smântână, 4 ouă, 100 g caşcaval, sare, piper, două bucăţi de foitaj congelat şi un gălbenuş pentru uns.

Preparare: se lasă aluatul la decongelat. Într-o tigaie se căleşte în ulei ceapa mărunţită. După 3-4 minute se adaugă pieptul de pui tăiat bucăţele mici şi usturoiul feliat, se amestecă bine şi se lasă pe foc cam 10 minute.

Ciupercile se taie felii şi se pun în tigaie peste pui. Se acoperă cu capacul şi se lasă la înăbuşit încă 10 minute. Separat, într-un bol, se bat ouăle cu smântâna şi caşcavalul ras. Se ia tigaia de pe foc, se adaugă compoziţia cu ou şi se amestecă totul bine.

Se sărează şi se piperează după gust. Se ia una din foile de aluat, se pune într-o tavă, iar peste ea se toarnă compoziţia. Se acoperă cu cealaltă foaie, se taie bucăţile care depăşesc forma şi cu o furculiţă se apasă pe margine, ca să se lipească cele două bucăţi de aluat.

Se crestează cu furculiţa foaia de deasupra, apoi se unge cu gălbenuşul bătut şi se dă la cuptor la 180 grade 30 de minute sau până se rumeneşte.

Mai mult pe Libertatea.ro
Poți savura și una dintre aceste placinte de post pe care le-am pregatit pentru tine!

Ultima modificare noiembrie 15, 2019 10:53 am

PE ACELAȘI SUBIECT
    
Vedete din Romania Vedete internationale