Culoarea anului 2024. Ce semnificație are nuanța desemnată de Institutul Pantone

.

Institutul de Culoare Pantone a desemnat culoarea anului 2024. Experții institutului nu analizează doar tendințele actuale în design interior și creațiile vestimentare ale celor mai celebre case de modă din lume, ci și cultura pop și psihologia umană înainte de a desemna culoarea anului.

Conform cercetărilor lor, nuanța care va defini anul 2024 este „Peach Fuzz” – roz piersică, o nuanță discretă și fructată, care evocă pace și seninătate. „Trecem prin multe frământări în viețile noastre și avem nevoie de o culoare care să hrănească”, a declarat specialistul în culori Pantone, Leatrice Eisman, pentru CNN. „Este o nuanță caldă și confortabilă. Și este și foarte tactilă. Simțim că, într-un moment ca acesta, tactilitatea este cu adevărat importantă. Să atingem alți oameni și să-i adunăm în casele noastre”, a completat.

„Peach Fuzz”, culoarea anului 2024 Pantone

Nuanțele de piersică au fost o parte integrantă a prezentărilor de modă pentru sezonul primăvară-vară 2024. În special în Milano, datorită creațiilor realizate de casele italienești de modă Gucci, Jil Sander și Sportmax.

La petrecerea Vanity Fair de după decernarea Premiilor Oscar din martie, Hilary Duff a purtat o rochie Dolce & Gabbana stil lenjerie intimă în nuanța piersicii. La scurt timp după, Uma Thurman a participat la Premiile Women Making History într-o rochie Prada în aceeași nuanță.

Dar procesul de selecție a culorilor este cumulativ și nu este suficient să ne uităm doar la ultimele tendințe, spune Eisman. În sezonul primăvară-vară 2016, Giorgio Armani a lansat o colecție memorabilă în care majoritatea pieselor au înclinat către culoarea somonului în favoarea costumului gri care a consacrat casa de modă.

Citește și: Meryl Streep, apariție rară cu toți copiii pe covorul roșu. Actrița are trei fete și un băiat care i-au călcat pe urme / Foto

Anul acesta marchează și cea de-a 25-a aniversare a inițiativei Pantone Color of the Year

Ultima dată când Beyoncé a participat la Met Gala, tot în 2016, a purtat o rochie de aceeași culoare. Deși rochia Givenchy din latex și cu mâneci bufante a fost criticată de public la acea vreme, a fost un moment cheie pentru Eisman și pentru echipa Pantone.

Dar ce legătură are un moment pe covorul roșu din 2016 cu nuanța anului 2024? „Am simțit că (n.red.: apariția lui Beyoncé) a fost ceva care chiar mai are viață astăzi”, a explicat. „Dacă o vedem în 2016 și simțim că este o idee valoroasă care va crește, ne bazăm și pe această idee. Nu uităm ce am văzut înainte”, a adăugat.

Anul acesta marchează și cea de-a 25-a aniversare a inițiativei Pantone Color of the Year. Psihologia culorilor din spatele ultimelor trei selecții ale institutului a fost înrădăcinată în rezistență, optimism, curaj și forță. „Simțim că anul următor, cu atât de multă agitație în jurul nostru, va fi nevoie de puțină liniște, ceva răgaz, iar culoarea Peach Fuzz poate reprezenta acest lucru pentru noi”, a mai declarat Leatrice Eisman, pentru CNN.

Foto: Profimediaimages.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton