Parmigiano Reggiano Zanetti. Tradiţie şi calitate din Italia

.

Aprobat de către „Consorzio del Formaggio Parmigiano Reggiano”, având denumire de origine protejată, Parmigiano Reggiano Zanetti este un aliment complet, ideal pentru o dietă echilibrată, fiind extrem de bogat din punct de vedere nutriţional şi având o concentraţie mare de proteine, vitamine şi săruri minerale, printre care calciu şi fosfor.
Este foarte usor digerabil si are continut scazut de grasime. Avand un gust unic si inconfundabil, este foarte potrivit tuturor preparatelor, de la aperitive si pana la deserturi. Poate fi consumat simplu, taiat cuburi sau in felii si servi alaturi de salate, fructe si vin rosu. De asemenea, poate fi ras deasupra preparatelor calde precum supe, paste, pizza, risotto si fripturi. Este ingredientul ”secret” al maestrilor culinari.
ZANETTI S.p.A. este o companie fondata la sfarsitul secolului al XIX-lea. Orientata catre productia, maturarea si comercializarea branzeturilor traditionale italienesti cu denumire de origine protejata, ZANETTI S.p.A. este una dintre primele companii din Italia care a inceput sa exporte branzeturi dupa al doilea razboi mondial. ZANETTI S.p.A. este lider in exportul de Grana Padano si Parmigiano Reggiano. Produsele Zanetti se gasesc atat in Europa (Italia, Franta, Elvetia si Marea Britanie – fiind principalele piete), dar si in USA, America de Sud, Australia, Canada si Japonia.

Parmigiano-Reggiano este o brânză tare, granulară, numita după zonele producătoare de lângă Parma, Reggio Emilia, Modena, Bologna (toate în Emilia-Romagna), Mantova (în Lombardia), Italia. Doar branzeturile cu aceste caracteristici produse numai în aceste provincii pot fi etichetate „Parmigiano Reggiano”, avand denumire de origine protejată (DOP).Parmigiano este adjectivul italian pentru Parma. Reggiano este adjectivul italian pentru Reggio Emilia.
Datorită legislatiei italiene D.O.C. care protejează numele și rețetele anumitor tipuri de brânzeturi, o branza nu poate fi numit Parmigiano-Reggiano excepția cazului în care se face folosind o reteta specific traditionala și metoda de producție în cadrul provinciilor Parma, Reggio-Emilia, Modena si in anumite regiuni din provinciile Bologna și Mantua. Legile DOC sunt menite să păstreze integritatea brânzeturilor tradiționale prin asigurarea aromei și calitatii. De aceea, orice brânză produsa în afara acestor regiuni, cu o rețetă sau metodă de producție ușor diferită nu poate fi numit Parmigiano Reggiano. Parmesanul ne duce cu gandul, de multe ori, la o versiune în limba engleză a cuvântului Parmigiano Reggiano, dar diferenta este mai mare de atat.
Numele parmesan este utilizat pentru brânzeturile care imită Parmigiano Reggiano, cu expresii cum ar fi „cașcaval italian”, adoptat datorita constrângerilor legale. Cel mai aproape brânza italiană legitima Parmigiano Reggiano este Grana Padano.Parmigiano Reggiano este facut din lapte de vaca proaspat. Laptele integral muls dimineata este amestecat cu lapte natural degresat, muls in seara precedenta (acesta este lăsat în rezervoare mari, putin adanci pentru a permite să se separe crema) rezultând în parte un amestec degresat. Procesul de productie este unul complex si maturarea dureaza pana la 24 de luni. La 12 luni, Consorzio Parmigiano Reggiano inspectează fiecare roata deParmigianoReggiano. Brânza este testata de către un maestru ale cărui instrumente sunt doar un ciocan și urechea lui. Prin atingerea lui in diferite puncte, poate identifica fisurile nedorite și

    
Vedete din Romania Vedete internationale