Cine este tânăra care și-a riscat viața ca să salveze două femei de la înec în râul Mureș: „Dumnezeu mi-a dat putere”

.

O tânără din Arad, Daniela Denisia Dan, și-a riscat viața în seara de 14 iulie 2023 pentru a ajuta două femei, mamă și fiică, să iasă din râul Mureș, după ce acestea se aruncaseră cu intenția de a-și lua viața.

O femeie în vârsta de 78 de ani și fiică ei în vârstă de 52 au fost salvate de o tânără care se plimba cu skijetul prin zonă. Daniela Denisia Dan a fost ajutată de un instructorul de skijet să scoată femeile din apă. Acestea au fost transportate de urgență la spital. În prezent, femeia în vârstă de 53 de ani este în stare stabilă, în timp ce mama ei în vârstă de 78 este în stare gravă.

O tânără a salvat două femei care se aruncaseră în râul Mureș: „Consider că Dumnezeu mi-a dat putere”

„Cu ajutorul lui Dumnezeu, eu mă plimbam cu skijet-ul pe Mureș. Din depărtare văzusem niște picioare la suprafața apei. M-am apropiat. Atunci am văzut o femeie în fază de înec. Am prins-o de mână să îi scot capul la suprafața apei. După câteva secunde mi-a răspuns, o întrebasem ce s-a întâmplat. Mi-a răspuns: «Eu cu mama am vrut să ne sinucidem»”, a povestit Daniela Denisia Dan, pentru Kanal D.

Citește și: Fetița care nu poate fi îmbrățișată. De fiecare dată când cineva o atinge este o agonie

„În acel moment, am întrebat unde este mama, iar ea mi-a răspuns: «Mai în față!». Atunci am strigat ajutor și m-a auzit instructorul de la Voința. În câteva secunde a fost în dreptul meu pe mal și i-am spus că în față mai este o femeie în apă. În acest timp mă chinuiam să o scot din apă, să o urc cumva pe skijet pe lateral, ea nu avea puteri, nu prea mă ajuta deloc. Curenții ne trăgeau aproape de bolovani și pe ea sub apă. Eu abia o țineam, cu o mână am accelerat să nu ne lovim de acei bolovani, iar în final am reușit să o urc pe skijet. Consider că Dumnezeu mi-a dat putere. Este cam imposibil din lateral, iar doamna era mult mai grea decât mine”, a continuat.

Citește și: Tânăra care nu poate zâmbi îi sfidează pe cei care au hărțuit-o și devine model: „Am darul incredibil de a-i inspira pe ceilalți”

„Instructorul de la Voința a sărit în apă și a găsit-o pe cealaltă femeie. A fost destul de greu. În momentul de față mă gândesc că doar cu ajutorul lui Dumnezeu am avut așa putere. Altfel nu îmi explic. Cumva era imposibil ca eu să o pot urca pe lateral”, a mai declarat Daniela Denisia Dan, pentru aceeași sursă.

Daniela Denisia Dan a organizat un eveniment caritabil în sprijinul celor două femei

Cele două femei ar fi decis să-și ia viața din cauza problemelor de sănătate ale mamei de 78 de ani, care refuza să fie tratată. „Am discutat cu ea pe mal. Mi-a spus că nu mai rezistă cu mama ei deoarece nu vrea să se trateze. Mama ei este bolnavă cu nervii. Nu are pe nimeni. Ea nu mai rezista și au decis să se sinucidă împreună”, a mai povestit Daniela Denisia Dan.

Citește și: Cea mai creativă cerere în căsătorie! Pregătirea ei a durat jumătate de an

Simina Roz, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, a declarat că fiica este stabilă, cooperantă și sub supraveghere medicală pe Secția Clinică Psihiatrie. Mama ei este în stare gravă pe Secția Clinică Anestezie și Terapie Intensivă II.

Citește și: Un bărbat și-a pierdut tatăl și a devenit tată în doar 24 de ore. „Simțeam doar neliniște și frică”

Daniela Denisia Dan a decis să le sprijine pe cele două femei organizând un eveniment caritabil cu deviza „Mănânci cât te lasă stomacul, donează cât te lasă inima”. „Vă aștept cu mare drag vinerea viitoare (21.07, ora 17:00) să ne fiți alături la evenimentul caritabil organizat de Asociația «Gătim împreună pentru o lume mai bună». Cele doua femei salvate vor beneficia de strangerea de fonduri la finalul evenimentului!”, a scris Daniela Denisia Dan pe Facebook.

Foto: Instagram; Facebook

Ultima modificare iulie 18, 2023 10:40 am

    
Vedete din Romania Vedete internationale