O tânără de 20 de ani s-a trezit paralizată, după ce și-a ignorat migrenele. Ce diagnostic a primit

.

O tânără de 20 de ani din Brisbane, Australia, suferea de ceva timp de migrene și vărsături, însă a ales să își ignore simptomele, înainte de a se trezi paralizată. Totul s-a petrecut cu doar o zi înainte de a începe jobul visurilor ei.

O tânără a rămas paralizată, după ce și-a ignorat migrenele

Courtney Grant era pe punctul de a începe la noul ei loc de muncă în domeniul imobiliar atunci când a avut loc tragedia. Tânăra de 20 de ani se confrunta de câteva luni cu migrene și vărsături, dar a încercat să-și lase problemele de sănătate deoaprte pentru a se concentra pe cariera sa. Pe data de 25 februarie, aceasta s-a trezit îngrozită, incapabilă să vorbească sau să simtă ceva pe partea dreaptă a corpului.

Încercând să se ridice din pat, Courtney s-a prăbușit, însă nu a putut striga după ajutor. Ea a povestit că s-a temut ca mama ei, care dormea în camera alăturată, se va trezi și o va găsi moartă.

„Mi-a luat 20 de minute să încerc să strig. Mama a venit grăbită când am fost suficient de gălăgioasă pentru a-mi auzi gemetele”, a povestit fata, citată de The Mirror.

Courtney a fost transportată de urgență la spital, unde chirurgii au supus-o unei intervenții de urgență după ce au descoperit că avea un cheag de sânge în zona inghinală.

Citește și: Un bărbat susține că a fost răpit de extratereștri. Ce experimente ar fi făcut pe el: „Avea trei tentacule”

Citește și: O influenceriță a murit după o operație de liposucție, la vârsta de 30 de ani

Courtney Grant a fost diagnosticată cu vasculită

În acel moment, medicii i-au spus mamei fetei că nu sunt siguri dacă va mai putea merge sau vorbi vreodată. Dar, în mod miraculos, Courtney a început să-și recapete capabilitatea de a se mișca, cinci zile mai târziu.

A fost diagnosticată cu vasculită, afecțiune care cauzează inflamarea vaselor de sânge, afecțiunea ei fiind aproape sigur cauza migrenelor ei din săptămânile precedente.

„Am un drum lung înainte cu diverse programări și reabilitare, dar mi s-a spus că șansele de a mai păți așa ceva sunt foarte mici. Sunt anxioasă atunci când mă gândesc că aș putea trece din nou prin asta și am încercat să îmi șterg o mare parte din amintiri”, a mai zis Courtney Grant.

Fata a adăugat că încercarea ei traumatizantă i-a revigorat aprecierea pentru viață și că deocamdată se concentrează pe recuperare.

Citește și: A stat cu un făt calcificat timp de 56 de ani în pântec! Povestea femeii a făcut înconjurul lumii

Citește și: „Am ales să nu sufăr după viața pe care am pierdut-o.” Scrisoarea emoționantă a unei tinere care a fost răpusă de cancer la doar 25 de ani

Ce este vasculita

Vasculita este numele unui grup de afecțiuni autoimune care provoacă inflamație în vasele de sânge. La o persoană cu vasculită, sistemul imunitar atacă vasele de sânge sănătoase, determinându-le să se umfle și să se îngusteze. În timp, inflamația poate afecta organele, provocând complicații grave, notează doc.ro.

Vasculita afectează arterele, venele și capilarele. Când vasele de sânge se inflamează, acestea pot îngusta sau bloca fluxul normal de sânge, provocând daune țesuturilor și organelor. Simptomele și severitatea bolii pot varia în funcție de forma specifică de vasculită și de părțile corpului afectate.

Printre simptomele vasculitei se numără:

  • Oboseală
  • Slăbiciune
  • Dificultăți de respirație
  • Febră
  • Tuse, inclusiv cu sânge
  • Lipsa poftei de mâncare
  • Scădere în greutate
  • Dureri musculare și/sau articulare
  • Erupții cutanate sau umflături ale pielii
  • Dureri oculare și înroșire sau vedere încețoșată
  • Probleme cronice ale nasului și urechilor
  • Dureri abdominale
  • Dureri de cap severe
  • Amorțeală
  • Urină cu sânge sau de culoare închisă

Sursă foto: Gofundme

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton