O tânără a mers la doctor acuzând o senzație de uscăciune a ochilor și i s-a zis că mai are doar câteva luni de trăit. „Nu mă așteptam!”

.

O femeie care a mers la o clinică oftalmologică după ce a simțit o senzație de uscăciune în zona ochilor spune că medicii i-au descoperit o afecțiune gravă și au anunțat-o că mai are de trăit doar câteva luni.

Ce diagnostic a primit o femeie care a ajuns la doctor din cauza senzației de uscăciune a ochilor

Rachael Burns, în vârstă de 22 de ani, din Irlanda de Nord, suferea de migrene de câțiva ani, dar a observat că simptomele ei s-au agravat după ce a născut-o pe fiica ei Raeya, acum în vârstă de un an.

Doamna Burns a fost trimisă acasă de la o vizită la oftalmolog după ce i s-au prescris picături pentru ochi uscați și ochelari. Dar la scurt timp a observat că starea ei se înrăutățește dramatic, ajungând în punctul în care fața ei devenise deformată.

Când nu a mai putut deschide unul dintre ochi, Rachael a mers la Spitalul Royal Victoria din Belfast.

Ea a povestit cum „lumea ei s-a prăbușit” după ce a fost diagnosticată cu o tumoare pe creier și i-a mai rămas doar un an de trăit.

„Mi s-a spus că speranța de viață a cuiva cu diagnosticul meu era de 12 luni și deja prezentam simptome grave, așa că mi-au mai dat opt luni. Nu mă așteptam să primesc vești atât de îngrozitoare. Speram să mai de trăit am cel puțin un an sau doi. Acest lucru m-a afectat enorm psihic. Pur și simplu m-am prăbușit”– a declarat ea, citată de Daily Mail.

Citeşte şi: Halle Berry, diagnosticată greșit cu „cel mai rău caz de herpes”, când, de fapt, intrase la premenopauză. Prin ce a trecut actrița

Citeşte şi: Ce o ajută pe Christina Applegate în lupta cu scleroza multiplă: „Știu că sună foarte deprimant”. Actrița a fost diagnosticată în 2021

Citeşte şi: Boala rară cu care se confruntă o femeie. Nu își poate aminti evenimentele trecute: „Sunt unul dintre puținii oameni diagnosticați oficial”

Citeşte şi: Olivia Munn a suferit o histerectomie după ce a fost diagnosticată cu cancer la sân: „Trebuia să fiu prezentă pentru familia mea”

După ce a experimentat pentru prima dată simptome dureroase în martie 2023, Rachael a trebuit să petreacă câteva zile în pat pentru a scăpa de presiunea din zona capului.

Ea a continuat: „La oftalmolog mi s-a spus doar că am „ochii uscați” și că sufăr de miopie. Am fost trimisă acasă cu picături pentru ochi și ochelari, ceea ce m-a făcut să mă simt și mai amețită. Vederea mi s-a înrăutățit, făcându-mă să nu văd mașinile de pe stradă cu ochiul drept. Nu mi-am mai putut scoate singură fiica din casă pentru că eram atât de îngrijorată că o voi pune în pericol. Mă simțeam îngrozitor.”

Rachael a fost în cele din urmă diagnosticată cu o tumoare pe creier în mai 2024, în urma unei trimiteri către îngrijiri de urgență, dar deoarece tumora este localizată pe trunchiul cerebral al lui Rachael, medicii nu pot opera pentru a o îndepărta.

„Nu o voi vedea niciodată pe Raeya mergând singură”

Tânăra de 22 de ani urmează acum 58 de ședințe de radioterapie, constând din 30 de ședințe pentru creier și 28 de ședințe pentru măduva spinării.

„În unele zile mă voi trezi și picioarele nu îmi vor funcționa și voi plânge de agonie ore întregi cu durere. Partenerul meu, Robert, a trebuit să preia cea mai mare parte din îngrijirea fiicei noastre și mă face să mă simt atât de inutilă, de parcă aș fi deja lipsită de o mare parte din maternitatea mea.

În unele zile pot să merg neasistată și o pot ridica pe Raeya. Tot ce pot face este să sper că voi avea cât mai multe zile bune, deoarece amintirile cu familia mea sunt tot ce contează pentru mine acum. Nu sunt pregătită să-mi părăsesc familia și copilul. Un an nu este nici pe departe suficient timp pentru a experimenta darul maternității.

Nu o voi vedea niciodată pe Raeya mergând singură și pentru ce? Doar ghinion? Nu este corect. S-ar putea să nu ajung să o duc la prima ei zi de școală, dar orice zile suplimentare cu ea vor fi o binecuvântare, așa că voi lupta cu tot ce este în mine pentru a mă trezi cu ea în fiecare dimineață.”

Rachael și familia ei sunt acum în proces de strângere de fonduri prin GoFundMe pentru a plăti un tratament care poate prelungi viața – și sunt deja la jumătatea obiectivului lor de a strânge 150.000 de lire sterline pentru a acoperi costurile medicale, cheltuielile de călătorie și cazare.

Medicamentul ONC201 – care este administrat privat în Germania – a prelungit anterior viața pacienților cu aproape doi ani.

Ea a spus: „Trebuie făcut ceva pentru a ajuta oamenii în situații similare cu ale mele. Nu există suficientă conștientizare și nu există suficientă finanțare pentru cercetarea tumorilor cerebrale atunci când ucid copii și adulți tineri nevinovați în fiecare zi, iar lumea merge normal.

Dacă mai mulți oameni ar ști cât de devastatoare sunt efectele tumorilor cerebrale nu doar asupra persoanei diagnosticate, ci asupra întregii familii și asupra tuturor celor din jurul lor care îi iubesc, poate am putea face eforturi pentru mai multe opțiuni și mai multe tratamente, deoarece nimeni nu merită o soartă atât de crudă.”

Foto – Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton