O jucătoare de șah a încercat să-și otrăvească adversara punând mercur pe tablă. Cum și-a explicat fapta

.

O jucătoare de șah rusă se confruntă cu o interdicție pe viață de la competițiile oficiale după ce ar fi încercat să otrăvească un adversar prin răspândirea compușilor de mercur pe tabla ei de șah. Imaginile de la camera de supraveghere o arată pe Amina Abakarova (40 ani) răspândind o substanță identificată mai târziu ca mercur pe tabla de șah și piese.

O jucătoare de șah a încercat să-și otrăvească adversara cu mercur

Amina Abakarova, o jucătoare de șah în vârstă de 40 de ani din Republica Rusă Daghestan, este acuzată că a încercat să otrăvească o altă jucătoare în timpul unui turneu de șah din Makhachkala. Imaginile de supraveghere de la Campionatul de șah clasic din Dagestan o arată pe femeie răspândind o substanță identificată mai târziu ca mercur pe tabla de șah și pe piesele piese care vor fi folosite ulterior de o altă jucătoare, Umayganat Osmanova.

Imaginile camerelor de supraveghere o arată în mod clar pe Abakarova mergând spre masa la care Osmanova era pe cale să joace și umblând la tabla de șah și piesele acesteia înainte de a pleca lejer pentru a nu atrage atenția. Acțiunile ei ar fi trecut probabil neobservate dacă Umayganat Osmanova nu ar fi început să experimenteze simptome precum greață și amețeli doar 30 de minute mai târziu.

Umayganat Osmanova, în vârstă de 30 de ani, a ajuns să necesite asistență medicală și încă se recuperează după tentativa de otrăvire.

Citește și: Cel mai tatuat bărbat din Brazilia renunță la tatuaje. Cum arată acum Leandro de Souza

Citește și: O femeie care a renunțat la dieta raw vegană în favoarea celei carnivore spune că se simte mai bine ca oricând: „Nu am fost niciodată mai sănătoasă”

Ea le-a spus reporterilor ruși că a început să se simtă rău la doar câteva minute după ce a luat loc la masa de șah și crede că ar fi murit dacă nu ar fi observat ceva ciudat pe piesele ei de șah și pe tabla de șah, notează Odditycentral.

„Încă mă simt rău. În primele minute, am simțit o lipsă de aer și un gust de fier în gură. A trebuit să petrec aproximativ cinci ore pe această tablă. Nu știu ce s-ar fi întâmplat cu mine dacă nu l-aș fi văzut devreme”, a afirmat jucătoarea de șah otrăvită pentru Russia Today.

Cum a explicat jucătoarea de șah fapta sa

După ce medicii au confirmat că victima a fost otrăvită cu mercur, organizatorii turneului de șah au verificat filmările camerei de supraveghere și au văzut-o pe Amina Abakarova modificând tabla de șah a rivalei ei. Când s-a confruntat cu dovezile, femeia în vârstă de 40 de ani a mărturisit că a încercat să o otrăvească pe Umayganat Osmanova cu mercur dintr-un termometru vechi ca o modalitate de a „o scoate din turneu”, recunoscând că a simțit „ostilitate personală” față de Osmanova.

Citește și: Ce au descoperit medicii în corpul unei femei care acuza stări de balonare. „Creștea de luni de zile. Atinsese aproape 5 kg!”

Citește și: A ajuns la spital desfigurată după ce a mâncat pizza: „Am dezvoltat o alergie bizară”. Imaginile cu influencerița au devenit virale

Cu toate acestea, ea a negat că ar vrea să-i facă rău rivalei, susținând că a vrut doar să o sperie.

Cei care o cunosc pe Amina Abakarova s-au declarat șocați de acțiunile ei, descriindu-o ca pe o antrenoare de șah pentru copii foarte amabilă. Se pare că ea și Osmanova se cunosc încă din copilărie și au fost întotdeauna concurente la nivel regional.

Presa rusă relatează că Abakarova se confruntă acum cu o descalificare pe viață, concediere de la locul de muncă și urmărire penală.

Sursă foto: Captură Youtube

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton