O.J. Simpson a murit la 76 de ani. Fostul sportiv și actor, achitat de dublă crimă, a fost răpus de cancer

.

O.J. Simpson, fost fotbalist american și actor, a murit de cancer la vârsta de 76 de ani. Simpson a fost achitat de crimă în 1995, după ce fost acuzat că a ucis-o pe fosta soție, Nicole Brown Simpson, dar și pe iubitul acesteia, Ronald Goldman.

O.J. Simpson a murit pe 10 aprilie 2024

Familia a făcut anunțul printr-un mesaj postat pe rețelele de socializare.

„Pe 10 aprilie, tatăl nostru, Orenthal James Simpson, a cedat în lupta lui cu cancerul. Era înconjurat de copiii și nepoții săi. În această perioadă de tranziție, familia lui vă cere să respectați dorințele lor de intimitate și grație.” – se arată în mesajul familiei, postat pe X, fostul Twitter.

O.J. Simpson a fost un mare sportiv, dar cariera lui cu San Francisco 49ers și Buffalo Bills, precum și rolurile sale în filme precum „The Naked Gun” sau “Back to the Beach”, au fost, în cele din urmă, umbrite de crimele din 1994.

O.J. Simpson, acuzat de crimă

Pe 12 iunie 1994, fosta lui soție, Nicole Brown Simpson, și prietenul ei Ronald Goldman au fost găsiți uciși în fața apartamentului ei din Brentwood. Lui Simpson, care nu a contestat acuzația de violență domestică împotriva lui Nicole Brown Simpson când erau căsătoriți, i-au fost depuse acuzații cu privire la moartea celor doi, fiind considerat principalul suspect de crimă.

Un adevărat spectacol media a izbucnit când, în loc să se predea, a încercat să fugă cu Ford Bronco alb, iar poliția l-a urmărit într-o cursă ce a fost televizată. Urmărirea lui Simpson din 17 iunie a atras o audiență de aproximativ 95 de milioane de oameni.

Citeşte şi: O influenceriță a murit după o operație de liposucție, la vârsta de 30 de ani

Citeşte şi: Şocant: Top 4 sportivi de performanţă care şi-au ucis iubitele

Citeşte şi: Meghan Markle, comparată de un biograf regal cu Wallis Simpson: „Foarte narcisiste, dominatoare”. Ce spune despre Prințul Harry

Citeşte şi: Acasă la Prințul Harry și Meghan Markle. Cum arată fabulosul conac de 14 milioane dolari. „Am făcut tot ce am putut pentru a obține casa!”

Procesul care a urmat a devenit un circ media și Simpson a fost găsit nevinovat pentru cele două crime. Dar în 1997, familia lui Goldman a intentat un proces civil împotriva lui Simpson, iar el a fost găsit vinovat pentru moarte din culpă și agresiune împotriva lui Goldman și agresiune împotriva lui Nicole Brown Simpson. OJ Simspon a fost obligat să plătească despăgubiri de 33,5 milioane de dolari.

Familia iubitului fostei soții a lui Simpson, nemulțumită de decizia judecătorilor

Kim și Fred Goldman, sora și tatăl lui Ron Goldman, au vorbit cu The Guardian în 2017 despre frustrarea pe care au experimentat-o ​​în încercarea de a recupera daune bănești de la el. Ei au spus că au fost acuzați de rasism pentru că nu sunt de acord cu verdictul.

„Ni se spune în diverse feluri – lucruri antisemite, rasiste, sexuale. Le ignorăm cea mai mare parte”, a spus Kim Goldman, exprimându-și frustrarea că Simpson și-a menținut un profil public înalt în anii de după achitare.

„Vor fi în continuare oameni care îl vor căuta pentru poze. Nu a fost atât de exclus din societate pe cât credeam că va fi” – a continuat.

Tatăl ei a fost de acord: „Întotdeauna este cineva care ar mai juca golf cu el, mereu va exista”, a spus el la vremea respectivă.

O.J. Simpson, închis 9 ani pentru tâlhărie și răpire

Ulterior, el a fost închis la 61 de ani și a stat aproape nouă ani în închisoare pentru tâlhărie, răpire și alte acuzații. A fost eliberat în octombrie 2017.

O.J. Simpson a lăsat în urmă patru copii – Arnelle și Jason, ambii în vârstă de 50 de ani, din prima căsătorie cu Marguerite Whitley. Sydney, 38 de ani, și Justin, 35 de ani, cu Nicole Brown. Aaren Simpson, al treilea copil cu Whitley, s-a înecat în piscina familiei în 1979, cu câteva săptămâni înainte de a împlini 2 ani.

Foto – Profimedia

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton