O femeie declarată moartă în urmă cu 15 ani încă încearcă să demonstreze că este vie: „Sunt blocată”

.

O femeie încearcă să demonstreze că este vie după ce, în urmă cu mai bine de 15 ani a fost declarată moartă în mod eronat. Madeline-Michelle Carthen spune că viața i-a fost furată, iar din 2007 până în prezent a făcut tot posibilul să arate că nu a decedat.

Femeia din Missouri era la colegiu anticipase să participe la programul internațional de schimb de stagiari al Universității Webster. Însă nu a putut participa și nici absolvi facultatea, după ce i s-a refuzat ajutorul financiar după ce a fost declarată brusc decedată.

Femeie, declarată moartă în mod eronat

Carthen spune că problema a început de fapt în noiembrie 2006, dar ea „nu și-a dat seama” până când școala a anunțat-o patru luni mai târziu. Accidentul neprevăzut i-a oprit acum tot restul vieții.

Femeia a povestit că postul CNN s-a implicat după ce povestea ei a atras atenția mass-media pentru prima dată în 2007. Cu ajutorul lor, ea a aflat de la Administrația Securității Sociale din Washington că înregistrările ei erau într-un „depozit al persoanelor decedate”.

Fără să știe, numele ei a fost adăugat la Death Master File, o bază de date internă care colectează înregistrări ale persoanelor decedate ce au numere de securitate socială. Odată numele adăugat acolo, existența persoanei respective este anulată. Ancheta lor a constatat că până la 12.000 de americani sunt marcați în mod greșit ca morți de către guvern, în fiecare an.

Citește și: Mistreț filmat în apropierea unui mall din București. „Hai că nu-i mare.” Explicațiile specialiștilor / Video

Citește și: Orianda Donca a primit o nouă lovitură. Prin ce trece familia lui Călin Donca, la nici o lună după arestarea lui

Madeline-Michelle Carthen a luptat neîncetat să dovedească că este în viață, dar spune că eroarea nu a fost niciodată rezolvată și că a primit șase scrisori eronate în care era declarată moartă, în 16 ani.

De-a lungul anilor, ea a contactat patru președinți ai Statelor Unite – obținând doar un răspuns de la fostul președinte Donald Trump – și alți oficiali guvernamentali.

În anul 2019, aceasta a intentat un proces care a fost însă respins după ce guvernul a declarat că are imunitate suverană.

Și-a schimbat numele, dar a primit un număr de securitate socială greșit

Femeia în vârstă de 52 de ani și-a schimbat numele în anul 2021 și a primit un nou număr de securitate socială, dar în pofida fiecărui demers făcut, s-a confruntat cu eșecuri.

„Sunt în Missouri, dar fac naveta între aici și Tennessee. A trebuit să renunț la casa mea. Nu am unde să stau. Nu pot obține un credit”, a declarat Madeline-Michelle Carthen pentru People.

Citește și: Povestea soților care și-au ascuns gemenii de 10 luni între zidurile casei, înainte să fie împușcați de Hamas

Citește și: Cum arată cea mai ciudată cameră din lume. Turul încăperii, viral pe Instagram și TikTok / Foto

Pe lângă faptul că noul ei nume ordonat de instanță este scris greșit în unele baze de date guvernamentale, numărul de securitate socială greșit este chiar listat pe E-Verify, baza pe care o folosesc angajatorii pentru a confirma eligibilitatea oamenilor de a lucra.

„Pot obține un loc de muncă, dar nu îl pot păstra”, a afirmat femeia.

Fiul ei în vârstă de 29 de ani, Kenneth, a fost și el afectat. Carthen spune că are probleme cu întoarcerea la facultate, deoarece nu poate semna cererea lui pentru solicitarea ajutorului financiar de la stat deoarece nu are un număr de securitate socială valid.

Și, deși Carthen are probleme medicale, un aspect norocos al calvarului ei de aproape 20 de ani este că a reușit să primească ajutoare pentru persoane cu dizabilități, spre surprinderea ei.

Am o insuficiență a valvei aortice și fibrilație atrială. Sunt în stadiul trei insuficiență renală. Cum se poate să trec prin aceste lucruri și ei mă clasifică drept moartă și nu sunt, dar sunt cu handicap?”, a spus femeia.

„Mi-a fost luat totul. Sunt blocată”, a subliniat ea.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu femeia declarată moartă în mod eronat în urmă cu 15 ani

Sursă foto: Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton