O femeie a dat în judecată compania la care lucreză pentru că a plătit-o timp de 20 ani pentru a sta degeaba

.

O femeie din Franța a decis să dea în judecată compania de telecomunicații la care lucrează pentru „hărțuire morală și discriminare la locul de muncă”, acuzând angajatorul că a plătit-o timp de 20 de ani pentru a sta degeaba. Laurence Van Wassenhove susține că în tot acest timp nu a primit nicio sarcină de la angajatorul ei.

O femeie și-a dat în judecată angajatorul pentru că o plătea pentru a sta degeaba

Laurence Van Wassenhove a fost recrutată ca funcționar public de France Telecom în 1993, înainte ca compania să fie preluată de un gigant al telecomunicațiilor. Angajatorul ei inițial știa că este hemiplegică – paralizie parțială a feței și a membrelor – de la naștere și suferea de epilepsie și i-a oferit o poziție adaptată condițiilor ei medicale.

A lucrat ca secretară și în departamentul HR până în 2002 când a cerut să fie transferată într-o altă regiune a Franței. Solicitarea ei a fost aprobată, dar noul ei loc de muncă nu a fost adaptat nevoilor ei, iar un raport de medicină a muncii a confirmat că postul nu i-a fost potrivit. În ciuda acestui fapt, compania nu a reușit să facă nicio ajustare la locul de muncă, preferând să-i plătească salariul integral pentru următorii 20 de ani, fără să-i dea nimic de făcut.

În ciuda eforturilor angajatorului de a o ignora pe Van Wassenhove, femeia cu dizabilități a făcut tot posibilul să raporteze situația guvernului și Înaltei Autorități pentru Lupta împotriva Discriminării.

În 2015, un mediator desemnat de companie a fost mandatat să rezolve situația, dar lucrurile nu s-au îmbunătățit deloc și femeia a continuat să-și primească salariul fără a-i fi atribuite sarcini.

Citește și: Județul din România în care culegătorii de cireșe câștigă mai bine decât în străinătate: „100 de euro pe zi”

Citește și: Rochia care a împărțit Internetul în două. Și-a eclipsat această mamă fiica în ziua nunții sale? „Ridicol de decoltată”

Avocatul a mai spus că în cele două decenii în care Laurence Van Wassenhove a fost marginalizată, ea nu a avut șansa de a obține o mărire de salariu, astfel că veniturile ei au fost limitate și la fel va fi și pensia. Femeia estimează că astfel a suferit o pierdere financiară de aproximativ 650.000 de euro.

Cum au comentat reprezentanții companiei situația

Avocații ei susțin că gigantul telecomunicațiilor a încercat astfel să o constrângă să renunțe la locul de muncă.

„Preferă să o plătească decât să o pună să lucreze”, a afirmat avocatul femeii, adăugând că Laurence a depus o plângere împotriva companiei și a patru dintre managerii acesteia pentru „hărțuire morală și discriminare la locul de muncă legate de starea ei de sănătate”.

„Munca pentru o persoană cu dizabilități înseamnă a avea un loc în societate, recunoaștere, legături sociale care se creează”, a spus avocatul femeii.

Citește și: Cum arată bunica de 80 de ani care câştigă competiţii de culturism. Ce sfaturi de fitness oferă Iris Davis: „Cred că am găsit izvorul tinereţii”

Citește și: O femeie care nu știa că e însărcinată a născut într-un restaurant. Ce nume inedit a ales pentru bebeluș

În acest caz, lui Laurence Van Wassenhove i-au fost refuzate toate acestea „fiind pusă pe raft” timp de 20 de ani în speranța că va renunța.

Contactați de publicația La Dépêche, reprezentanții companiei au spus că au făcut totul pentru ca femeia să lucreze în cele mai bune condiții posibile. Firma a mai susținut că a ținut cont de „situația socială personală” a femeii și că i-a plătit salariul integral în mod continuu, plus câteva ajutoare nerambursabile.

Potrivit companiei de telecomunicații, „o întoarcere la locul de muncă în posturi adaptate” era planificată, dar nu s-a materializat niciodată, deoarece angajatul era în mod regulat în concediu medical.

Sursă foto: Shutterstock

Ultima modificare iunie 18, 2024 5:39 pm

PE ACELAȘI SUBIECT
    
Vedete din Romania Vedete internationale