O adolescentă a murit după ce medicii i-au spus că durerile ei de cap sunt din cauza unei răceli

.

O adolescentă de 16 ani a murit în mod tragic după ce medicul de familie i-a spus că durerile de cap sunt din cauza unei simple răceli.

Dar fata avea, de fapt, meningită, iar vizita la doctor a fost prea târzie.

Nici după scanarea CT nu i-a putut fi depistată afecțiunea

Isabel Kate Connolly-Wellock, din UK, se plânsese că de durere de cap în timpul unei întâlniri cu medicul de familie la Waterfoot Medical Practice. Doctorul a observat că fata avea o frecvență cardiacă mare, de 139 bpm. Dar altceva nu a mai sesizat că ar fi în neregulă. Și a bănuit că este răcită, notează Mirror.

Trei zile mai târziu, Isabel a murit.

După vizita la medicul de familie, adolescenta din Rawtenstall, Lancashire, a spus că durerea de cap i s-a atenuat. Dar o durea gâtul și simțea o presiune în zona ochilor. Isabel a mers la o altă programare la medic generalist. Acolo, din nou, medicii au spus că nu prezintă simptomele vreunei afecțiuni grave.

Cinci ore mai târziu după ce a fost văzută de al doilea medic, starea ei s-a înrăutățit serios și mama sa Geraldine, a decis să o ducă de urgență la spital. În doar cinci minute după sosirea ei la Spitalul Royal Blackburn, Isabel sa prăbușit în sala de așteptare. Medicii de acolo au recunoscut că starea ei se înrăutățea rapid și au internat-o la Terapie Intensivă.

Citeşte şi: Ce afecțiune i-a adus moartea cântăreței Maria Tănase. Mărturisirea medicului care i-a pus primul diagnosticul crunt

Citeşte şi: O femeie care a pus migrenele pe seama stilului de viață agitat a murit în ziua în care medicii i-au pus adevăratul diagnostic

Citeşte şi: Un băiețel care avea dureri cronice a fost diagnosticat corect de Chat GPT, după trei ani de consultații la 17 doctori diferiți

Citeşte și: O prezentatoare TV a vorbit despre simptomele apărute înainte să fie diagnosticată cu cancer pancreatic: „Simțeam că voi exploda”

Fetei i s-au administrat antibiotice, însă după câteva ore, organele ei au început să cedeze. A fost intubată, dar starea ei a continuat să se agraveze și, în ciuda eforturilor medicilor specialiști, Isabel a murit.

Fata nu prezenta simptomele afecțiunii care i-a curmat viața

În urma unei anchete desfășurate după moartea fetei, medicii au spus că fata nu a prezentat simptomele principale ale meningitei, cum ar fi erupția cutanată sau sensibilitate la lumină. De asemenea, după ce a fost internat la Urgență, i s-a făcut o scanare CT și nu a ieșit la iveală nicio anomalie în zona creierului, lucru complet atipic pentru cineva care suferă de meningită.  După autopsie, s-a confirmat că fata a murit din cauza meningitei streptococice.

„Isabel era în clasa a 11-a ​​și era o elevă extrem de populară și apreciată. A avut un grup de prieteni loiali și apropiați. Iar toți cei care au cunoscut-o știu că a fost o tânără drăguță și grijulie. Isabel a avut întotdeauna rezultate școlare excelente. Era un exemplu prin prezența, punctualitatea și comportamentul ei. A fost un suflet foarte bun și blând și ne va fi foarte dor de ea. Din păcate, ea a lăsat în urmă o familie îndurerată – pe părinții Ian și Geraldine, pe sora Bryde, bunica Barbara, pe mătușile, unchii, verii ei” – au transmis reprezentanții școlii la care învăța.

Foto – justgiving.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton