Nadia Comăneci îi dă Sabrinei Voinea medalia ei de bronz de la Montreal: „Mă bucur pentru toate cele trei gimnaste”

.

Nadia Comăneci a decis să îi ofere gimnastei Sabrina Voinea medaliei ei de bronz pe care a obținut-o la Montreal în anul 1976. Fosta campioană a luat această hotărâre după ce TAS i-a respins contestația româncei, aceasta pierzând bronzul la sol, la Jocurile Olimpice de la Paris.

Nadia Comăneci îi dă Sabrinei Voinea medalia ei de bronz de la Montreal

Nadia Comăneci a decis să îi ofere medalia ei de bronz pe care a obținut-o la sol la Jocurile Olimpice de la Montreal în anul 1976, după ce gimnasta a ajuns pe locul 4 la Paris.

Federaţia Internaţională de Gimnastică a confirmat, sâmbătă seară, că Ana Maria Bărbosu va primi medalia de bronz în concursul de sol de la Jocurile Olimpice, ca urmare a deciziei Diviziei Ad Hoc a TAS. TAS a admis doar contestaţia gimnastei Ana Maria Bărbosu, nu şi a Sabrinei Voinea.

„Mă bucur foarte mult pentru România. Este o medalie mult așteptată după atâția ani. Eu nu mă aflu într-o poziție oficială să decidă cine, ce a luat și cum a făcut. Eu mă bucur pentru toate cele trei gimnaste. Aș fi fost fericită să văd trei fete acolo, cu trei medalii, pentru că toate au muncit și mai ales în situația în care ne aflăm acum cu protejarea sănătății mintale, cred că este bine să încurajăm și să protejăm acești copii. Eu îi dau Sabrinei medalia mea de bronz de la Montreal. Sunt foarte bucuroasă pentru România și pentru Oana”, a afirmat Nadia Comăneci.

Citește și: Lady Gaga, Celine Dion și Nadia Comăneci, apariții spectaculoase la Jocurile Olimpice de la Paris

Citește și: Acasă la Nadia Comăneci. Imagini spectaculoase din locuința „Zeiței de la Montreal”, din SUA

Potrivit fostei gimnaste, toate cele trei fete care au luptat pentru medalia de bronz sunt campioane.

„Probabil se va face o reformă vizavi de ceea ce s-a întâmplat, ca fiecare să fie mult mai atent la la următoarele competiţii. Este important ca sportivii să nu intre într-o situaţie de acest gen, nu se arată cu degetul într-o parte sau alta, însă nu ar trebui să spun eu că nimeni nu este perfect. Toţi facem greşeli şi ideea este să învăţăm din greşeli şi să încercăm să navigăm şi să vedem ce este bine pentru sport în viitor”, a adăugat ea.

Ana Maria Bărbosu a câștigat la TAS

Ana Maria Bărbosu a avut câștig de cauză la TAS, astfel că acum apare pe poziția a treia a clasamentului final de la sol. Ana Maria Bărbosu a trecut pe locul trei, Sabrina Voinea a rămas pe poziția a patra, iar Jordan Chiles a fost trecută pe locul cinci, cel ocupat înainte de contestație. 

Citește și: Cum s-a filmat Lidia Buble la nunta surorii mai mici. „Uitați trădătoarea!” Lorena Buble s-a măritat la 21 de ani

Citește și: Cum s-au îmbrăcat vedetele la Untold 2024. Cătălin Botezatu, Andreea Esca și Andreea Ibacka, printre celebritățile care au participat la festival

Clasamentul primelor 5 locuri devine următorul, ca urmare a deciziei de sâmbătă: 1. Rebeca Andrade (Brazilia) – nota 14.166, 2. Simone Biles (SUA) – 14.133, 3. Ana Maria Bărbosu (România) – 13.700, 4. Sabrina Voinea (România) – 13.700 şi 5. Jordan Chiles (SUA) – 13.666 (nota dinaintea contestaţiei admise de arbitre).

Ana Maria Bărbosu a încheiat cu un punctaj de 13.700. Pentru câteva secunde a fost în posesia medaliei de bronz. Ulterior, în sală a fost anunțată o contestație din partea echipei americane. Jordan Chiles a primit o zecime în plus la dificultate și a urcat pe podium, cu 13.766. Tribunalul de Arbitraj Sportiv a întors decizia și s-a revenit la clasamentul inițial.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Nadia Comăneci

Sursă foto: Facebook, Profimedia

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton