Medicii au confundat cancerul de colon al unei femei cu „oboseală cronică și hemoroizi”. „Am fost norocoasă că tolerez chimioterapia!”

.

O femeie avertizează persoanele „sănătoase și active” să „asculte semnalele corpului lor”, după ce simptomele ei de cancer de colon au fost confundate de medici cu oboseală excesivă și hemoroizi.

Jill MacDonald, din Missouri, în vârstă de 47 de ani, a avut mereu un stil de viață activ, în care a inclus sportul și alimentația sănătoasă. Niciodată nu s-a așteptat să fie diagnosticată cu o boală care, în cele mai multe dintre cazuri, poate fi atribuită unui stil de viață nesănătos.

„Am fost foarte norocoasă că tolerez foarte bine chimioterapia!”

Calvarul a început cu dificultăți de somn și transpirații nocturne. În același timp, Jill simțea și un inconfort la nivelul intestinelor, acuzând dureri abdominale, dar și sânge în scaun.

Când s-a adresat medicului ei în legătură cu simptomele ei, acesta a pus sângele pe seama hemoroizilor, spunându-i că, „probabil nu e nimic” de care să se îngrijoreze. Iar pentru că nu se putea odihni, medicul i-a prescris un somnifer, dar la scurt timp după ce l-a luat, a simțit o durere în apropierea ficatului ei. Așa că s-a dus din nou la medic.

La început, în urma analizelor nu a fost detectat cancerul. Dar boala a ieșit la iveală după ce medicii i-au făcut biopsie. O ecografie abdominală și o tomografie computerizată au scos la iveală 20 de leziuni la nivelul ficatului și ganglioni limfatici. În plus, după o colonoscopie i s-a descoperit o leziune de 1 cm pe colon. Câteva săptămâni mai târziu, a fost diagnosticată cu cancer de colon în stadiul patru.

Medicii i-au îndepărtat aproximativ opt centimetri din colonul lui Jill și mai multe tumori în ficat.

„Mă descurc bine cu radiațiile și alte tratamente!”

Ea a suferit, de asemenea, o histerectomie totală, pentru a preveni creșterea viitoare a tumorii pe organele de reproducere. După câteva luni, femeii i s-a îndepărtat și o parte de ficat. După intervenții, ea a început să facă mai multe ședințe de  chimioterapie și radiații cu protoni, care vizează tumorile direct și reduce deteriorarea țesuturilor înconjurătoare.

„În călătoria mea, am fost foarte norocoasă că tolerez foarte bine chimioterapia și să mă descurc bine cu radiațiile și alte tratamente”, a spus ea, citată de Daily Mail.

„A trăi cu aceste probleme este o binecuvântare, dar este dificil. Cred că drumul meu a fost mult mai ușor decât al altora doar pentru că am tolerat bine lucrurile” – a continuat ea.

Citeşte şi: Ce diagnostic crunt a primit o femeie care căsca excesiv. „Marile mele temeri s-au adeverit!”

Citeşte şi: Thalia are noi probleme de sănătate. „Sunt traumatizată! Ce trebuie să fac?” Ce diagnostic i-au pus medicii

Citeşte şi: O prezentatoare TV a vorbit despre simptomele apărute înainte să fie diagnosticată cu cancer pancreatic: „Simțeam că voi exploda”

Citeşte şi: O femeie care a pus migrenele pe seama stilului de viață agitat a murit în ziua în care medicii i-au pus adevăratul diagnostic

Jill MacDonald crede că vârsta și stilul ei de viață activ au determinat medicii să-i respingă simptomele timp de luni de zile, iar acest lucru a permis bolii să progreseze.

„Mă apropii de sfârșitul ‘frânghiei’ mele de tratament”

„Cred că singurul motiv pentru care am fost luat în serios a fost pentru că m-am dus și am văzut-o pe asistenta acelui medic, iar soacra lui tocmai fusese diagnosticată cu cancer, așa că era conștient de cât de repede merg aceste lucruri” – a mai precizat ea.

Acum se teme pentru viața ei, deoarece ficatul ei nu poate face față niciunei intervenție chirurgicale suplimentare din cauza chimioterapiei și a operațiilor anterioare.

Ea a spus: „Prognosticul meu este, practic, că mă apropii de sfârșitul ‘frânghiei’ mele de tratament”. Cu toate acestea, încă încearcă să mențină o atitudine pozitivă și să păstreze simțul umorului.

Foto – captură video

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton