Maia Sandu, surprinsă în direct la TV în timpul cutremurului de luni. Cum a reacționat / Video viral

.

Cutremurul cu magnitudinea de 5,2 grade pe scara Richter, care a avut loc luni, 16 septembrie 2024, în România, a fost resimțit cu putere și la Chișinău, chiar în timp ce președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, se afla în direct la postul de televiziune Moldova 1.

Maia Sandu a fost invitată luni în emisiunea „Ediție specială” transmisă de postul Moldova 1 în limba rusă. Când a avut loc seismul, jurul orei 17:40, liderul republicii Moldova se afla în discuții cu moderatoarea emisiunii, iar cele două au fost surprinse de vibrațiile puternice și de zgomotul produs de cutremur. După câteva clipe în care se vede cum se zguduie platoul emisiunii, iar pe chipul moderatoarei și al invitatei se citește teama și îngrijorarea, cele două și-au continuat discuția.

Cutremurul de luni a fost produs în zona seismică Vrancea, resimțindu-se și în Moldova, Bulgaria și Ucraina.

Acesta a fost cel mai puternic cutremur din acest an, din România.

Institutul pentru Fizica Pământului a anunțat că seismul cu magnitudinea 5,2 produs luni, la ora 17.40, în zona Vrancea-Buzău, a fost resimțit și în București.

Inițial, a fost stabilită magnitudinea 5,1, pe care INFP a revizuit-o apoi la 5,2. Seismul a avut loc la adâncimea de 140 de kilometri.

Citeşte şi: Seismologul Gheorghe Mărmureanu, despre un posibil viitor cutremur devastator în România. „Ar putea avea 8 grade!”

Citeşte şi: Cele mai bune aplicații care ne pot alerta în caz de cutremur

Citeşte şi: Cum și-a pierdut Oana Zăvoranu surorile și bunicii în cutremurul din ’77. „Era agitație, panică, nenorocire!”

Citeşte şi: Ce sunt plăcile tectonice și cum se deplasează

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 57 km N-V de Buzău, 58 km S-E de Sfântu-Gheorghe, 61 km E de Brașov, 64 km V de Focșani, 73 km NE de Ploiești.

Reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au transmis luni după-amiază un mesaj către public, îndemnând oamenii să nu se alarmeze pentru că pot urma replici ale cutremurului.

„Atenție! În urmă cu puțin timp s-a produs un cutremur. Păstrați-vă calmul, pot urma replici ale cutremurului. În acest moment efectuăm recunoașteri în teren pentru a identifica posibile consecințe” – a fost mesajul transmis de IGSU.

Foto – captură video

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton