ÎPS Teodosie, despre cauza apariției bolilor la copii. Afirmațiile Arhiepiscopului Tomisului au stârnit un val de reacții

.

ÎPS Teodosie a stârnit noi controverse. O figură cunoscută a Bisericii Ortodoxe Române, Arhiepiscopul Tomisului a făcut, de-a lungul timpului, numeroase declarații controversate cu care a reușit să uimească creștinii. Acum, acesta a fost întrebat de o femeie despre părerea sa cu privire la apariția bolilor grave în rândul copiilor. Iar răspunsul lui a stârnit un nou val de reacții.

ÎPS Teodosie, despre cauza apariției bolilor grave în rândul copiilor

Zilele trecute, ÎPS Teodosie a fost rugat de o femeie să îi spună care crede el că este cauza apariției bolilor grave în rândul copiilor. Iar răspunsul Arhiepiscopului Tomisului a uimit întreaga lume. Acesta a afirmat că suferința micuților este provocată de păcatele părinților. Printre acestea păcate se numără și nunțile făcute în timpul postului, faptul că aleg să muncească duminica sau pe timpul sărbătorilor, în loc să meargă la slujbă.

„Păi suferinţa este şi din cauza părinţilor dacă sunt nevinovaţi copiii. Şi aceasta chiar spune Sfânta Scriptură: „părinţii consumă aguridă şi copiilor îi se străbezesc dinţii”. Încă din Vechiul Testament este această expresie. Părinţii, de multe ori… iată şi vă dau un exemplu, unii fac nunţi în post. Păi acela e un blestem, un păcat. Şi câte alte astfel de lucruri. Sau în loc să meargă la biserică duminica se duc la târg şi atâtea păcate grele fără să gândească la copii. Şi nu îi duc pe copii la biserică, nu se duc nici ei la biserică şi sigur calcă un legământ pe care l-au făcut cu Dumnezeu”, a afirmat ÎPS Teodosie la Radio Dobrogea, potrivit Libertatea.

Citește și: Cea mai puternică rugăciune către Sfânta Parascheva. Rostește-o și îți va aduce liniște în vreme de necaz și supărare

Citește și: Obiectul pe care nu e bine să îl folosești de Sfântul Dumitru, pe 26 octombrie. Se spune că atrage ghinionul

Arhiepiscopul Tomisului, despre cei care vorbesc de rău preoții

De asemenea, ÎPS Teodosie a afirmat că cei care vorbesc preoții de rău comit un păcat întrucât aceștia sunt aleșii lui Dumnezeu. Acesta recunoaște că și slujitorii Bisericii au slăbiciuni și defecte, însă spune că acesta nu este un motiv pentru a nu fi respectați.

Citește și: Felicitări și mesaje de Sfântul Dumitru. Ce nume sărbătorim de Sfântul Dumitru

Citește și: Tradiții și obiceiuri de Sfântul Dimitrie. Ce trebuie să faci în această zi

„A-i vorbi de rău pe preoţi şi ierarhi însemnează a te încărca cu mari păcate. Ei sunt aleşii lui Dumnezeu. Indiferent dacă au anumite slăbiciuni, defecte, dar ei nu şi-au cinstea aceasta singuri, ci sunt aleşii lui Dumnezeu. Când vorbeşti de rău pe cei pe care Dumnezeu i-a ales să-i fie slujitorii săi, păcatul este cu mult mai mare decât a vorbi de rău un om obişnuit. Aşadar trebuie să fie atenţi toţi creştinii, să se poarte cu multă bună-cuviinţă, fără să judece şi fără să bârfească pe preoţi şi ierarhi. Sfântul Ioan Gură de Aur are un cuvânt foarte categoric: «de vei vedea pe preot că este într-o patimă, acoperă-l cu haina ta», sugerând să nu cumva să vorbeşti de patima unui slujitor al lui Dumnezeu”, a precizat ÎPS Teodosie.

Anterior, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie spunea că sâmbăta nu ar trebui făcute nunți religioase şi că acest lucru este o mare greşeală.

Sursă foto.

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton