Învaţă să cumperi carne bună! Ca să nu iei plasă la măcelărie

.

La cât este de scumpă, asta ar mai lipsi: să ajungi acasă cu un kilogram de carne alterată. Ce detalii trebuie să urmăreşti, ca să nu te păcăleşti, îţi spune lector dr. Lygia Alexandrescu, nutriţionist. Şi mai afli ceva de la specialistul ziarului Libertatea: ce bucată de carne să alegi, în funcţie de modul în care vrei să o găteşti.

Fii atent(ă) la culoare

Iată primul lucru la care trebuie să fii foarte atent(ă): carnea de calitate are o culoare frumoasă, luminoasă, nu una ternă. Carnea de vită trebuie să fie de un roşu intens, spre maroniu şi strălucitoare. Cea de viţel trebuie să fie de un roz mai mult sau mai puţin palid, cea de porc este de un roz perlat, cea de miel – de un roz viu, strălucitor, iar cea de pui, alb-gălbui.

Citește mai mult pe Libertatea.ro!

PE ACELAȘI SUBIECT
    
Vedete din Romania Vedete internationale