Ilan Laufer, primele declarații despre azilul fără autorizație din casa familiei: „Oamenii care acuză sunt și ipocriți și inculți”

.

Ilan Laufer, fost ministru al Mediului de Afaceri, a făcut primele declarații cu privire la azilul care funcționa fără autorizație de la DSP în casa familiei sale din județul Ilfov.

În ultimele zile, tot mai multe cămine pentru bătrâni au fost descoperite că funcționează fără autorizație. Acesta este cazul și unui azil ce se află într-o vilă ce îi aparține tatălui lui Ilan Laufer.

Căminele pentru bătrâni au început să fie inspectate după ce zilele trecute, 11 bătrâni ce locuiau într-un azil supraaglomerat, au fost duși în timpul nopții într-o casă în construcție situată pe un câmp din Tunari, județul Ilfov.

Vilă a familiei Laufer, transformată într-o casă pentru bătrâni

Anul trecut, o fostă vilă ce aparține familiei lui Ilan Laufer a fost transformată într-un cămin social. Însă, potrivit Digi 24, acesta și-a pierdut autorizația luna trecută, iar de atunci funcționează fără ea.

Iulia Sibiescu, directorul căminului, a declarat pentru sursa citată că centrul a fost deschis în decembrie 2022, iar la început a avut toate autorizațiile. Însă, după reclamațiile mai multor vecini, pe data de 20 iunie le-a fost retrasă autorizația DSP.

Mai mult, se pare că vecinii au refuzat să își dea acordul pentru un asemenea centru și chiar s-au plâns de mai multe ori de condițiile în care sunt ținuți bătrânii aflați acolo.

Contactat de jurnaliști, Dan Laufer a precizat că acea proprietate nu îi mai aparține: „Această clădire a fost în urmă cu 8 luni, 7 luni, s-a făcut contract de cumpărare-vânzare către o terță persoană și un contract de comodat”.

„Eu nu mai am responsabilitatea a ceea ce se întâmplă acolo”, a precizat tatăl lui Ilan Laufer.

Citește și: Condițiile inumane în care au fost găsiți cei 11 bătrâni duși într-o casă părăsită din Tunari. Ce s-a întâmplat cu ei

Citește și: Ce trebuie să știi despre Threads, noua aplicație Meta, lansată de Mark Zuckerberg pentru a rivaliza cu Twitter

Citește și: Canibalul din Puebla, Mexic: Ce a făcut un bărbat cu rămășițele soției după ce a ucis-o

Citește și: O elevă din Târgu Neamț a născut în timp ce dădea examenul de Bacalaureat „Am susținut proba în spital!”

Ilan Laufer, primele declarații despre azilul fără autorizație din casa familiei

Invitat la Antena 3, Ilan Laufer a vorbit despre acuzațiile ce sunt aduse familiei sale.

„În primul rând, vreau să spun că este cel mai mare fake news care s-a dat vreodată la adresa mea. Nu este un azil al groazei, toate instituțiile statului care au mers acolo au spus că este unul dintre cele mai bune dotate și cel mai bun din punct de vedere estetic azil din România”, a afirmat bărbatul.

„Nu este casa mea, este casa tatălui meu, care are o promisiune de vânzare – cumpărare, semnată anul trecut în luna octombrie cu o persoană fizică care a dorit să facă acolo un cămin de bătrâni”, a explicat Laufer.

„Azilul, în clima în care s-a deschis, a avut toate autorizațiile de funcționare. Nu doar de la DSP, ci de la toate instituțiile statului care autorizează un azil”, a precizat fostul ministru.

„Vecinii de pe stradă s-au opus încă de la început și au spus că nu doresc să locuiască în vecinătatea unui azil de bătrâni”

Mai mult, el a precizat că vecinii s-au opus încă din primul moment dechiderii unui azil în casa familiei sale.

„Vecinii de pe stradă s-au opus încă de la început și au spus că nu doresc să locuiască în vecinătatea unui azil de bătrâni și cu persoane cu dizabilități. De atunci au urmat zeci de plângeri și sute de controale și niciodată nu a fost luată vreo măsură pentru că totul era perfect. Luna trecută, au venit cei de la DSP și au spus așa: Gardul, care desparte de vecini, este cu 10 centimetri mai mic decât ar trebui să fie, piscina nu este împrejmuită și o balustradă care trebuie ridicată cu 20 de centimetri. Problema a fost rezolvată, iar cei de la DSP nu au mai dorit să vină să constate”, a declarat Ilan Laufer, despre azilul de bătrâni care funcționa, fără autorizație, în casa familiei.

„Oamenii care vin acum și acuză sunt și ipocriți și inculți. Spun lucrul acesta pentru că toți spun, trebuie să avem grijă de bătrâni, sunt ținuți în condiții rele, dar nimeni nu vrea să aibă un bătrân lângă el. Nimeni nu este de acord ca pe strada lui să fie un azil de bătrâni”, a precizat fostul ministru.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Ilan Laufer

Sursă foto: Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton