Garnituri aromatice, marca MasterChef

.

Garnitura aromatică se foloseşte pentru a da gust unui preparat, dar, de obicei, nu este servită musafirilor!
Ceea ce se urmăreşte înainte de toate este gustul, gustul şi iar gustul! Garniturile aromatice sunt făcute din legume tăiate şi plante aromatice, îmbogăţite uneori cu slăninuţă, pancetta sau bacon, picioare de viţel sau de porc. Cel mai adesea, în această garnitură se pun morcovi, ceapă, praz şi ţelină. Bineînţeles, se pot adăuga în ea legume la alegere, dar având grijă să nu se înmoaie la gătit, pentru a le putea scoate cu uşurinţă la final.
Astfel, ardeiul gras, dovlecelul sau vânăta nu sunt folosite la garniturile aromatice. O regulă care trebuie respectată este aceea că, dacă timpul de gătire este scurt, trebuie să tăiem legumele mai fin şi pe diagonală, pentru a capta la maximum aromele lor. Garnitura variază în funcţie de felul de mâncare pe care îl pregătiţi, de dimensiune şi de modul de preparare. Pentru a găti linte, de exemplu, se va folosi o garnitură tăiată foarte fin, sau, dimpotrivă, în bastonaşe lungi şi subţiri dacă vrem să scoatem la final legumele. Punctul comun este grosimea componentelor garniturii, care vor fi foarte subţiri: astfel îşi vor răspândi gustul în timpul preparării, ceea ce nu s-ar întâmpla dacă ar fi tăiate prea mare. Invers, pentru a parfuma o găină mare care fierbe înăbuşit, va trebui ca garnitura să fie tăiată destul de gros pentru a evita să se transforme într-o pastă în timpul fierberii îndelungate.
Garnituri aromatice, marca MasterChef
Legumele dintr-o garnitură nu au toate aceeaşi putere de aromatizare. Feriţi-vă în general de ţelină, care are o aromă destul de puternică, şi de usturoi, care, dacă este în cantitate prea mare, acoperă fineţea aromei altor ingrediente. În aceeaşi ordine de idei, aveţi grijă să nu ardeţi garnitura, nici măcar puţin, pentru că va da un gust amar întregii mâncări.
Mai multe sfaturi utile, in cele 8 volume cu trucuri, tehnici şi reţete ale colecţiei MasterChef! Vrei sa devii noul MasterChef la României? Ziarul Libertatea lansează colecţia ŞCOALA DE BUCĂTARI MASTERCHEF cel mai complet curs de gătit, acum în format tipărit!
Inspirată de reţetele celui mai cunoscut show culinar din lume, difuzat în peste 35 de tari, colecţia te va transforma într-un erou pentru familia şi prietenii tăi! Caută ACUM la chioşcuri „FORME, USTENSILE ŞI PREPARATE DE BAZĂ”, primul volum al colecţiei! Preţ special 15,99 lei, exclusiv cu ziarul Libertatea de luni.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton