Femeie de 25 de ani, alergică la apă: „Scalpul meu sângera după duș”

.

O femeie de 25 de ani este alergică la apă. Tessa Hansen-Smith suferă de o afecțiune pe care doar aproximativ 250 de oameni din întreaga lume o mai au. Inclusiv lacrimile și propria transpirație îi provoacă tinerei urticarie.

Tessa Hansen-Smith, o tânără din Fresno, California, este alergică la apă. Urticaria acvagenică este o afecțiune extrem de rară în care iritația pielii se dezvoltă rapid, după ce aceasta intră în contact cu apa, indiferent de temperatura acesteia.

O tânără de 25 de ani este alergică la apă de la 8 ani

Pentru ABC-30, Tessa Hansen-Smith a vorbit despre experiența ei cu afecțiunea de care doar în jur de 250 de oameni de pe glob mai suferă. „Ieșeam de la duș și aveam iritații uriașe pe piele, iar scalpul îmi sângera”, a declara Tessa Hansen-Smith. Și deși cauzele afecțiunii sunt necunoscute, „cel mai frecvent afectează femeile”, potrivit Institutului Național de Sănătate SUA.

Mama ei, dr. Karen Hansen-Smith, este medic de familie și prima persoană care a realizat că fiica ei avea o alergie la apă, după ani de analize medicale. „Mă simt puțin vinovată, ca mamă, că nu am văzut când ieșea de la duș că avea urticarie. Că nu mi-am dat seama mult mai devreme că era o problemă cu apă”, a declarat Karen Hansen-Smith, pentru ABC-30.

Citește și: Homeschooling în România. Ce este homeschooling și cum se face în România

Ce bea în loc de apă

Tessa spune că dacă bea apă sau mănâncă ceva cu un conținut ridicat de apă simte o senzație de arsură. De aceea, tânăra bea în mare parte lapte. Conținutul de apă din lapte este contrabalansat de grăsimi și proteine.

În ceea ce privește igiena corpului, Tessa a împărtășit pe Instagram că se curăță cu prosoape umede. Inclusiv acelea îi provoacă dureri, însă. Tessa evită activitățile care o fac să transpire și se menține curată cu ajutorul epilării și deodorantului, acolo unde este necesar. Apelează la duș doar atunci când este absolut necesar.

Citește și: Lacul din România care își schimbă culoarea în funcție de anotimp. Este unic în Europa

„Când le spuneam oamenilor despre asta la facultate, mă stropeau cu apă în mod intenționat sau aruncau cuburi de gheață în mine”

„Să stau sub duș mai mult de 5 minute, încercând să nu leșin, în timp ce hiperventilez și apa mă lovește, nu este o experiență relaxantă de îngrijire personală, așa cum poate fi pentru alții”, a explicat Tessa.

Deoarece este o boală atât de rară, se estimează că mai puțin de 250 de persoane din întreaga lume au urticarie acvagenă, conform ABC. Tessa spune că oamenii sunt adesea sceptici și încearcă să-i testeze alergia. „Când le spuneam oamenilor despre asta la facultate, mă stropeau cu apă în mod intenționat sau aruncau cuburi de gheață în mine”, a povestit Tessa.

Citește și: I-au spus că nu va vorbi sau merge vreodată, dar a ajuns model Gucci. Povestea tinerei căreia nu i s-a dat nicio șansă la viață

A fost diagnosticată și cu o altă afecțiune, colita ischemică

Odată cu izbucnirea pandemiei de COVID-19, Tessa s-a mutat acasă, unde a reușit să țină alergia sub control. Recent, însă, tânăra a fost diagnosticată cu colită ischemică, afecțiune care apare dacă circulația sângelui către colon este diminuată din cauza arterelor blocate.

„Acest lucru a dus la multiple cheaguri de sânge superficiale și la cel puțin un cheag de sânge profund în brațul meu drept”, a declarat Tessa. În prezent, tânăra este nerăbdătoare să revină la facultate, să se angajeze și să capete din nou un sentiment de normalitate.

Foto: Instagram

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton