Femeie, condamnată la închisoare după ce a răpit o fată de 11 ani. Voia să o transforme în „soția perfectă” pentru fiul ei

.

O femeie a fost condamnată recent la închisoare pentru că a răpit o fată de 11 ani pe care plănuia să o crescă și să o transforme în soția perfectă pentru fiul ei în vârstă de 27 ani. Femeia din China a cunoscut-o pe minoră pe data de 13 februarie 2023 în timp ce vizita un sat din orașul Liupanshui din provincia de sud-vest Guizhou. După ce părinții fetei au refuzat ca fata să plece cu femeia în cauză, aceasta a trecut la planul de rezervă: răpirea copilei.

Femeie, condamnată la închisoare după ce a răpit o minoră

Yang a fost convinsă din prima clipă în care a văzut-o pe fată că aceasta va fi o mireasă grozavă pentru fiul ei, astfel că i-a întrebat pe părinții acesteia dacă îi permit să se întoarcă cu ea în orașul Qujing, provincia Yunnan. Tatăl minorei a refuzat propunerea, dar aceasta nu a renunțat și a trecut la planul de rezervă. A conspirat cu fiul ei pentru a răpi fata, lucru pe care l-au și făcut pe data de 14 februarie 2023, când copila a rămas singură acasă.

La doar șase zile după ce a răpit-o pe fetița de 11 ani și a condus-o la casa ei din Yunnan, Yang a fost arestată, iar fiul ei s-a predat patru zile mai târziu.

Pe 15 decembrie 2023, cei doi au fost condamnați la închisoare – doi ani pentru Yang și șapte luni pentru fiul ei.

Cazul și sentința pronunțată de instanță au provocat indignare generală pe rețelele de socializare chineze, marea majoritate a comentariilor susținând că cei doi au primit o sentință mult prea mică pentru infracțiunea comisă.

Citește și: Cum a reușit o femeie cu o copilărie traumatizantă să se salveze cu ajutorul unui tatuaj viking: „Am renăscut”

Citește și: O femeie de 60 de ani a câștigat, în premieră, titlul de Miss Universe Buenos Aires. „Inaugurăm o nouă etapă!”

„Nu înțeleg de ce sentințele pentru traficanții de copii sunt încă atât de blânde. Aceasta este cauza continuării infracțiunii. Profiturile depășesc costurile”, a scris o persoană.

„Șapte luni? Incredibil. A devenit atât de scăzut costul traficului de copii acum? Aceasta este practic o crimă încurajatoare”, a comentat o altă persoană indignată.

Tradiția din China, interzisă în urmă cu 74 de ani, încă practicată ilegal

Deși unii au comentat, de asemenea, diferența de vârstă dintre fata răpită și pretendentul ei, merită subliniat că în China există o tradiție străveche de mirese copii, în care fetele preadolescente sunt adoptate de familii pentru a fi crescute ca viitoare mirese pentru fiii lor. Practica a fost interzisă în 1950, dar se pare că aceasta continuă în zonele rurale, notează South China Morning Post.

Citește și: Influenceriță, condamnată la 11 ani de închisoare pentru „terorism”. Tânăra este susținătoare a drepturilor femeilor în Arabia Saudită

Citește și: Tânără de 23 ani, paralizată după ce a mâncat supă la conservă. Cu ce bacterie s-a infectat

Într-un caz, Yang Niuhua, născută în 1990 în provincia Guizhou din sud-vestul Chinei, a fost vândută la vârsta de 5 ani pentru 2.500 de yuani (350 dolari) unui tată mut din provincia Hebei din nordul țării. Ea a fost batjocorită de-a lungul copilăriei pentru că a fost o mireasă copilă.

Apoi, în iulie 2023, femeia a reușit în sfârșit să-și ducă traficantul în instanță, unde a fost condamnat la moarte.

Sursă foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton