Dubla sinucidere din Hunedoara. Una dintre adolescente a lăsat un mesaj de adio: „M-am săturat de toată această situație”

.

Două adolescente de 15 ani din orașul Uricani, județul Hunedoara, s-au sinucis sâmbătă, 9 decembrie 2023, sărind de pe o clădire părăsită din orașul Lupeni. Polițiștii au demarat audierile pentru a descoperi ce le-a determinat pe tinere să recurgă sinucidere.

Potrivit martorilor, înainte de gestul extrem, adolescentele au fost împreună la o petrecere. Ulterior au plecat spre o fabrică dezafectată. Au ajuns la locul faptei în aproximativ 15 minute, după ce ar fi traversat ruine și coborât o vale extrem de abruptă.

Zeci de persoane din anturajul adolescentelor vor fi audiate

„Astăzi vor merge la audieri, rând pe rând, părinții și apropiații celor două fete de 15 ani. Sunt zeci de persoane care vor fi audiate și asta pentru că anchetatorii trebuie să afle de la toți motivele care ar fi putut să le determine pe fete să recurgă la acest gest. Din informațiile pe care le avem, fetele ar fi participat la o petrecere alături de alți adolescenți, iar la terminarea acesteia, ele s-ar fi deplasat la zona cu ruine din Lupeni, unde s-ar fi aruncat în gol de pe o clădire”, a declarat Anamaria Ianc, jurnalist Digi24.

Elevele au murit după ce s-au aruncat de la peste 20 de metri înălțime. Înainte de a se arunca, una dintre adolescente și-a sunat mama pentru a-i mărturisi intenția. Femeia a anunțat imediat Poliția, în timp ce tatăl adolescentei a plecat spre locația indicată de fiica lui. Tatăl fetei, angajat al Primăriei din Uricani, a ajuns primul la locul tragediei, alături de un pompier.

Ajunși imediat apoi, polițiștii au constatat decesul uneia dintre fete și au aplicat protocolul de resuscitare celeilalte, însă fără rezultat.

Citește și: Cum a descoperit o femeie că iubitul ei este căsătorit de nouă ani. „Mama m-a sunat la cinci dimineața. A fost ca un pumn în stomac!”

Una dintre adolescente a lăsat un mesaj de adio pe telefon: „M-am săturat de toată această situație”

Una dintre fete a lăsat și un mesaj de adio pe telefon. „M-am săturat de toată această situație”, ar fi scris adolescenta, potrivit Observator.

Reprezentanții liceelor la care mergeau fetele au transmis că nu au fost până acum probleme în ceea ce le privește, că nu au existat nici indicii sau suspiciuni cu privire la un posibil consum de droguri, iar familiile din care provin sunt familii liniștite, care le iubesc și care le-au crescut frumos.

Cele două fete au fost colege până în clasa a VIII-a, după care au rămas prietene, chiar dacă au intrat la licee tehnologice diferite, una în Uricani, cealaltă în Vulcan.

Citește și: Ce i-a cerut o fetiță de 8 ani lui Moș Crăciun. Scrisoarea ei a emoționat întreg Internetul. „Știu că este mult”

Autoritățile au preluat probe pentru a stabili dacă adolescentele au consumat alcool sau substanțe interzise

Analizele medico-legale care vor fi gata astăzi vor stabili dacă cele două fete au consumat alcool sau substanțe interzise înainte de a recurge la gestul extrem.

„În acest caz, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Lupeni continuă cercetările. A fost întocmit un dosar de cercetare penală. Continuăm cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a circumstanțelor și a cauzelor care le au determinat pe cele două minore să recurgă la acest gest”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu, potrivit Digi24.

Ancheta se desfășoară sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani.

Fotografie principală simbol: Shutterstock.com

Capturi de la fața locului: Antena3.ro

Ultima modificare decembrie 11, 2023 1:19 pm

    
Vedete din Romania Vedete internationale