Detalii şi imagini tulburătoare de la procesul francezului care și-a drogat soția și a violat-o împreună cu zeci de bărbați timp de 10 ani

.

Un caz de o cruzime greu de imaginat a zguduit Franța și întreaga lume. Procesul lui Dominique Pélicot, un bărbat de 71 de ani, acuzat că și-a drogat în mod repetat soția și a recrutat mai mult de 70 de bărbați să o violeze, a început săptămâna aceasta la Avignon, Franța. Cazul a generat demonstrații masive în fața tribunalului și a declanșat un val de indignare și oroare în întreaga țară. Detalii şi imagini tulburătoare de la procesul francezului.

Detalii şocante de la procesul lui Dominique Pélicot

Conform procurorilor, timp de aproape un deceniu, Dominique Pélicot ar fi zdrobit medicamente sedative anti-anxietate în mesele soției sale, Gisèle Pélicot, și ar fi folosit platforme online pentru a invita bărbați să o agreseze sexual. Toate aceste atrocități s-ar fi petrecut în casa lor, dar și în alte locații utilizate de familie.
Într-un gest curajos, victima, acum în vârstă de 72 de ani, a solicitat ca procesul să fie public, afirmând că dorește ca lumea să știe prin ce a trecut. Această decizie neobișnuită pentru o victimă de viol subliniază dorința sa de a aduce la lumină ororile pe care le-a îndurat.

Gisèle Pélicot, faţă în faţă cu soţul său şi cu alţi 50 de suspecţi

În fața instanței, Gisèle Pélicot s-a confruntat cu soţul ei și cu alți 50 de suspecți, acuzați de agresarea sa între 2011 și 2020. Dominique Pélicot, nu a contestat niciunul dintre faptele prezentate în dosar, iar avocata sa, Béatrice Zavarro, a declarat presei că clientul ei este „rușinat de ceea ce a făcut” și că recunoaște toate faptele, potrivit cnn.com.

El ar fi spus că toți bărbații care au participat la violuri știau că soția lui era drogată și inconștientă, conform investigațiilor desfășurate.

Poliția a descoperit că Dominique Pélicot a stabilit reguli stricte pentru acești bărbați, cum ar fi interdicția de a purta parfum sau de a fuma, pentru a nu o trezi pe soția sa. De asemenea, le-ar fi cerut să nu poarte prezervative. În mod șocant, unii dintre cei acuzați au susținut că au crezut că Pélicot și soția lui erau swingeri care își trăiau o fantezie sexuală și nu și-au dat seama că victima nu consimțise la aceste acte.

Citeşte şi: Cum a descoperit o femeie că era abuzată sexual de logodnic în timp ce dormea. Bărbatul riscă ani grei de închisoare

Citeşte şi: Rapperul Sean ”Diddy” Combs, acuzat de violență fizică și viol de fosta iubită, cântăreața Cassie

Gisèle Pélicot are acum cel puțin patru boli cu transmitere sexuală

Abuzurile au lăsat urme adânci nu doar la nivel emoțional, ci și fizic. Gisèle Pélicot suferă acum de cel puțin patru boli cu transmitere sexuală și prezintă cicatrici fizice și psihologice greu de vindecat. Inițial, femeia a experimentat simptome îngrijorătoare, cum ar fi pierderi de memorie, căderea părului, dureri abdominale și inflamații la nivelul colului uterin. Neînțelegând ce se întâmplă cu ea, a suspectat că ar putea suferi de Alzheimer sau de cancer. Când poliția i-a dezvăluit adevărul – că fusese drogată și violată în repetate rânduri – reacția ei a fost de șoc și neîncredere.

Citeşte şi: Cele mai periculoase boli cu transmitere sexuală

În timpul anchetei, polițiștii i-au arătat imagini cutremurătoare cu abuzurile suferite. Într-un moment sfâșietor, inițial nu s-a recunoscut în acele imagini. Nu înțelegea cine era femeia din poze până când anchetatorii i-au spus clar: „Ești tu”, potrivit sursei menţionate anterior.

Cum a ajuns Dominique Pélicot în atenţia autorităţilor

Cazul lui Dominique Pélicot a intrat în atenția autorităților în 2020, când trei femei l-au denunțat pentru că ar fi încercat să le filmeze sub fuste. După arestare, poliția a confiscat dispozitivele sale electronice și a găsit sute de fotografii și videoclipuri care arătau cum soția lui era agresată sexual de mai mulți bărbați. Aceste fișiere erau organizate într-un dosar intitulat „abuz.”

Francezul violator, investigat într-un caz de crimă

Descoperirile nu s-au oprit aici. Poliția a găsit, de asemenea, fotografii cu fiica lor și cu două nurori, făcute fără consimțământul acestora, în timp ce acestea se aflau în baie sau dormeau. În plus, Dominique Pélicot este acum investigat pentru implicare în două cazuri nerezolvate: un viol și o crimă din 1991 și o tentativă de viol din 1999. Deși a negat implicarea în primul caz, a recunoscut că a fost implicat în tentativa de viol din 1999, după ce poliția a comparat ADN-ul său cu probele găsite la locul infracțiunii.

Acest caz revoltător a declanșat o dezbatere națională în Franța despre utilizarea drogurilor pentru a facilita abuzul sexual, cunoscută sub numele de „supunere chimică.” Avocatul victimei, Stéphane Babonneau, a subliniat că această practică nu este limitată doar la cluburi de noapte și băuturi drogante, ci poate fi un act comis și de membri ai familiei sau alte persoane de încredere.

Gisèle Pélicot speră ca acest caz să crească gradul de conștientizare cu privire la riscurile de violență și abuz sexual pe care femeile, în special, le înfruntă în societatea franceză. Ea consideră că acest proces este nu doar despre ceea ce i s-a întâmplat, ci și despre locul femeilor în societatea franceză și despre necesitatea unei schimbări sociale profunde.

Procesul lui Dominique Pélicot și al celor implicați în acest caz îngrozitor este de așteptat să dureze câteva luni, timp în care Franța și restul lumii vor urmări cu atenție desfășurarea evenimentelor.

Sursa foto: Captură Video

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton