De ce mor pacienții fără comorbidități de COVID-19. Răspunsul medicilor

.

Ne aflăm în plină pandemie de COVID-19, iar experții în sănătate încearcă din răsputeri să afle cât mai multe detalii despre acest virus care face zilnic zeci și sute de mii de victime la nivel global. Cum românii nu obișnuiesc să-și verifice starea de sănătate frecvent, medicii se întreabă de ce survine decesul în rândul persoanelor aparent sănătoase, fără comorbidități, din cauza COVID-19.

„Virusul, de la început, și-a arătat un polimorfism privind diverse sisteme pe care le atacă și prin diferite efecte care pot duce la manifestări diferite.

Citește gratuit ediția de noiembrie a revistei Unica. O găsești AICI

Sunt trei situații pentru care adulții aparent sănătoși fac forme grave de COVID-19 și mor. În primul rând, virusul se manifestă în furtuna de citokine, ce duce La manifestările violente ale organimsului care nu mai răspunde la tratament. Oamenii ajung prea târziu la spital, iar schemele terapeutice nu mai sunt eficiente. Chiar dacă se aplică tot ce este eficient ca tratament în această boală, ppacientul nu răspunde.

Citeşte şi: Epidemia de COVID-19 din România: Bilanțul oficial al persoanelor decedate

În al doilea rând, trebuie avut în vedere că, în cazul unei mari părți a adulților aparent sănătoși, supravegherea stării de sănătate privind bolile cronice nu e cea mai bună. Avem adulți aparent sănătoși, care, în realitate, au afecțiuni cardio-vasculare, diabet, boli supraponderale. Chiar dacă nu sunt diagnosticate, aceste afecțiuni există și, pe acest teren, infecția are alte forme de manifestare, astfel că pacientul răspunde mult mai greu la tratament.

Apoi, mai sunt adulții sănătoși care cred că nu li se poate întâmpla nimic, cei care tratează cu indiferență manifestările sau le pun pe seama altor afecțiuni și ajung prea târziu la tratament”, a spus la Digi24, Ioana Stăncel, expert în sănătate publică.

sursa foto – 123rf.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton