Cum te programezi rapid și ușor pentru cununie civilă în 2022

.

Sunteți pregătiți pentru cununia civilă? Primul pas, programarea! În primul rând, vă puteți căsători doar la Primăria localității în care se află domiciliul sau reședința unuia dintre viitorii soți.

Cum te programezi rapid și ușor pentru căsătorie la starea civilă în 2022

Iată cum vă puteți programa rapid și ușor în București, dar și de ce documente aveți nevoie, indiferent de localitatea din care proveniți. Declarația de căsătorie se face personal, de către viitorii soți, în scris, la Primărie.

Cununie civilă Sector 1, 2, 4, 5

Căsătoria se va încheia după 10 zile calendaristice, respectiv între a 11-a și a 14-a zi de la data depunerii actelor. Acest interval cuprinde atât ziua în care a fost făcută declarația, cât și ziua în care se oficiază cununia civilă.

Program Stare Civilă Sector 1

Program Stare Civilă Sector 2

Program Stare Civilă Sector 4

Program Stare Civilă Sector 5

Cununie civilă Sector 3

Starea Civilă din Sector 3 pune la dispoziție serviciul de programare a cununiei civile online, la adresa: http://casatorii.primarie3.ro:8081/Programare.aspx. Acolo veți găsi toate informațiile necesare.

Pentru rezervare, cuplul va completa data și ora la care dorește să aibă loc cununia civilă și va specifica un număr de telefon și o adresă de e-mail pentru confirmare.

Cununie civilă Sector 6

Termenul legal de încheiere a căsătoriei este de 11 zile de la data când a fost înregistrată declarația de căsătorie. Acest termen cuprinde atât ziua în care a fost depusă declarația de căsătorie, cât și ziua în care aceasta se oficiază. Cu aprobarea primarului, se poate oficia căsătoria la starea civilă înainte de împlinirea sau expirarea termenului de 10 zile, dar fără depășirea termenului de valabilitate a certificatelor medicale.

Program Stare Civilă Sector 6

Ce acte sunt necesare pentru căsătorie?

Dosarul trebuie să conțină:

  • Declarația de căsătorie;
  • Actele de identitate ale viitorilor soți, în original și în copie;
  • Certificatele de naștere ale viitorilor soți, în original și în copie;
  • Certificate medicale privind starea sănătății. Acestea sunt valabile doar 14 zile calendaristice din momentul emiterii. Ele trebuie să conțină mențiunea expresă că persoana se poate căsători;
  • Documentele, în original și în copii, traduse și legalizate sau certificate de către ofițerul de stare civilă, din care să rezulte desfacerea căsătoriei anterioare, dacă este cazul.

Foto: Shutterstock.com

Citește și:

Recensământ 2022: unde și cum poți completa chestionarul online

În Ploiești a fost inaugurat cel mai important Centru de Cursuri Autorizate și Formare Profesională din județul Prahova

Arnold Schwarzenegger, mesaj emoționant pentru ruși: „Acesta este un război ilegal”

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton