Cum să-ți cureți încălțămintea cu trei lucruri ce se găsesc în orice casă. Trucul care îți va schimba viața

.

Un truc simplu care te ajută să păstrezi încălțămintea albă mereu curată a fost dezvăluit pe rețelele de socializare. Un bărbat a descoperit cum un amestec, din trei articole esențiale de uz casnic, poate face minuni.

Cel mai simplu truc pentru a păstra încălțămintea albă

A fost dezvăluit un truc pentru a păstra pantofii albi albi – și este surprinzător de simplu. Aparent, articolele de uz casnic de zi cu zi pot fi perfecte pentru menținerea încălțămintei curate. Și un amestec de trei astfel de articole poate crea o pastă ideală pentru curățarea pantofilor.

Ai nevoie doar de pastă de dinți, săpun și bicarbonat de sodiu. Se pare că pasta de dinți este bună pentru albire, în timp ce săpunul dezinfectează zona, iar bicarbonatul ajută la îndepărtarea petelor difcile.

Un utilizator de TikTok a încercat cele trei produse pentru a vedea dacă ar funcționa – iar noroiul și urmele s-au spălat cu ușurință. Acesta a combinat pasta de dinți, bicarbonatul și săpunul într-un vas mic de sticlă, apoi a folosit o perie pentru a pune amestecul pe pantofi. Iar rezultatul a fost uimitor.

Citește și: Trucuri eficiente ca să ai răcoare în casă vara asta. Becurile cu halogen produc căldură mare

Citește și: Cum să păstrezi bananele proaspete până la 15 zile. Cel mai simplu truc

Un alt internaut a precizat că folosește acest amestec și pentru haine.

„Folosesc acest amestec pentru petele dificile sau orice alt tip de pete de pe haine. Lasă-l să acționeze puțin și funcționează ca un farmec”, a precizat utilizatorul de TikTok.

Alte trucuri pentru curățarea pantofilor

Curățătorul profesionist Anita Birges din Sydney, Australia, a dezvăluit pentru The Mirror că folosirea unui sfert de cană de lichid de spălat vase, o jumătate de cană de peroxid de hidrogen și un sfert de cană de bicarbonat de sodiu ar funcționa pe pantofii murdari. Ingredientele se amestecă până se transformă într-o pastă. Amestecul se pune pe încălțăminte cu ajutorul unei periuțe de dinți.

Citește și: 5 trucuri eficiente pentru a obţine un look de vara perfect! La ce nu trebuie să renunţi niciodată

Citește și: Top 10 trucuri pentru ten în 2024. Cum să obţii o piele impecabilă

„Am testat și încercat atât de multe trucuri de curățare a pantofilor de-a lungul anilor și acesta este de departe cel mai eficient pe care l-am văzut până acum! Amintiți-vă să scoateți șireturile înainte de a începe să frecați. Fiți generoși cu soluția și frecați în jurul pantofului – inclusiv pe limbă. Introduceți șireturile în ceea ce a mai rămas din soluție și lăsați-l să acționeze timp de 45 de minute”, a dezvăluit experta.

Dificil de curățat sunt și pantofii de piele întoarsă. Însă cea mai simplă soluție de curățare a tocurilor se regăsește în dulapul de la baie. Potrivit unui utilizator X (fost Twitter), apa micelară și șamponul uscat reprezintă cheia pentru a readuce pantofii de piele întoarsă la gloria de altădată.

Mai întâi se pune apă micelară pe un tampon de bumbac, cu care se șterge pantofii. Apoi se pulverizează șamponul uscat și se lasă să acționeze câteva minute. Se șterge din nou cu apa micelară, iar pantofii sunt ca noi.

Sursă foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton