O tânără româncă a făcut un experiment, în contextul în care alimentele se scumpesc pe zi ce trece. Aceasta a dezvăluit pe rețelele de socializare, cum a reușit să supraviețuiască cu doar 75 de lei pe săptămână și ce mâncăruri și-a preparat pentru a nu depăși acest buget.
Cum să supraviețuiești cu 75 lei pe săptămână
Văzând cum alimentele se scumpesc pe zi ce trece, o româncă a decis să facă un experiment și să vadă dacă poate mânca timp de o săptămână cu doar 75 de lei. Aceasta a conceput un plan pe care l-a numit „meniu pentru supraviețuire” și a mers la cumpărături.
„Că tot a menționat cineva aici de mâncare cu 10 lei pe zi, m-am gândit să fac experimentul ăsta și am niște idei. Menționez că am încercat să diversific, dar aș fi depășit 75 de lei… Ăsta e un meniu pentru supraviețuire la cel mai basic nivel, nu ceva sănătos, unde ținem cont de toți macronutrienții și e indicat să nu faceți acest experiment mai mult de o lună-două, dacă țineți la sănătatea voastră. Dar știu că sunt și persoane care trec printr-un impas în viață, ori vor să economisească la sânge, așa că, cred că e utilă alternativă asta pentru o perioadă”, a afirmat tânăra pe Reddit.
Citește și: Cum să păstrezi bananele proaspete până la 15 zile. Cel mai simplu truc
Citește și: Cum recunoaștem carnea de pui proaspătă și bună de mâncat din magazine. Testul consumatorului de rând
Astfel, românca a mers la cumpărături și a conceput meniul pentru o săptămână întreagă:
- 1 pâine 2 lei
- 150g salam victoria 6 lei
- telemea 15 lei
- 1 salată 3 lei
- 2 mix legume pentru ciorbă 4,8×2 lei
- 1 pui întreg 15 lei
- 1 plic de borș magic 3,3
- 1 pungă de tăiței 1,5
- 1 kg fasole 7 lei
- cârnați cabanos (la vrac) 7 lei – cam doi cârnați
- 1 pungă de paste ieftine 2 lei
- 1 kg cartofi 3 lei.
TOTAL: 74,4
Cum arată meniul de 10.6 lei pe zi
Apoi, tânăra a dezvăluit și cum arată meniul care o costă doar 10.6 lei pe zi.
„Mic dejun pe care îl puteți mânca zilnic: 2 felii de pâine, o felie de salam, o felie de telemea, 2-3 frunze de salată + cafea (să ne imaginăm că aveți în casă. Sau ceai)”, a scris ea.
Pentru primele trei zile, prânzul arată așa: ciorbă din resturi/tacâmuri de pui de la puiul întreg, făcută cu mix de legume pentru ciorbă, borș magic, tăiței + pâine.
Citește și: Supă cremă de broccoli, rețeta Laurei Cosoi. Face minuni pentru răceli!
Citește și: O femeie a rămas fără mâini și picioare după ce a acuzat simptomele unei răceli sezoniere
În următoarele patru zile, ea a avut la prânz fasole cu cârnați, ceapă + cealaltă pungă de legume pentru ciorbă.
La cină, românca a decis să facă 2 zile șnițele (din pieptul puiului, ne imaginăm că aveți puțină făină prin casă ori mergem la vecini), 2 zile pulpele.
„Lângă putem adaugă niște cartofi la cuptor/prăjiți (imaginându-ne că aveți deja ulei). Iar restul de 3 zile doar paste cu brânză la cină”, a completat ea.
Românca a precizat că acest meniu nu trebuie urmat foarte mult timp, întrucât nu este dintre cele mai sănătoase.
Sursă foto: Shutterstock
Ultima modificare aprilie 1, 2024 5:49 pm