Cum să supraviețuiești cu 75 de lei pe săptămână. Experimentul făcut de o tânără

.

O tânără româncă a făcut un experiment, în contextul în care alimentele se scumpesc pe zi ce trece. Aceasta a dezvăluit pe rețelele de socializare, cum a reușit să supraviețuiască cu doar 75 de lei pe săptămână și ce mâncăruri și-a preparat pentru a nu depăși acest buget.

Cum să supraviețuiești cu 75 lei pe săptămână

Văzând cum alimentele se scumpesc pe zi ce trece, o româncă a decis să facă un experiment și să vadă dacă poate mânca timp de o săptămână cu doar 75 de lei. Aceasta a conceput un plan pe care l-a numit „meniu pentru supraviețuire” și a mers la cumpărături.

„Că tot a menționat cineva aici de mâncare cu 10 lei pe zi, m-am gândit să fac experimentul ăsta și am niște idei. Menționez că am încercat să diversific, dar aș fi depășit 75 de lei… Ăsta e un meniu pentru supraviețuire la cel mai basic nivel, nu ceva sănătos, unde ținem cont de toți macronutrienții și e indicat să nu faceți acest experiment mai mult de o lună-două, dacă țineți la sănătatea voastră. Dar știu că sunt și persoane care trec printr-un impas în viață, ori vor să economisească la sânge, așa că, cred că e utilă alternativă asta pentru o perioadă”, a afirmat tânăra pe Reddit.

Citește și: Cum să păstrezi bananele proaspete până la 15 zile. Cel mai simplu truc

Citește și: Cum recunoaștem carnea de pui proaspătă și bună de mâncat din magazine. Testul consumatorului de rând

Astfel, românca a mers la cumpărături și a conceput meniul pentru o săptămână întreagă:

  • 1 pâine 2 lei
  • 150g salam victoria 6 lei
  • telemea 15 lei
  • 1 salată 3 lei
  • 2 mix legume pentru ciorbă 4,8×2 lei
  • 1 pui întreg 15 lei
  • 1 plic de borș magic 3,3
  • 1 pungă de tăiței 1,5
  • 1 kg fasole 7 lei
  • cârnați cabanos (la vrac) 7 lei – cam doi cârnați
  • 1 pungă de paste ieftine 2 lei
  • 1 kg cartofi 3 lei.

TOTAL: 74,4

Cum arată meniul de 10.6 lei pe zi

Apoi, tânăra a dezvăluit și cum arată meniul care o costă doar 10.6 lei pe zi.

„Mic dejun pe care îl puteți mânca zilnic: 2 felii de pâine, o felie de salam, o felie de telemea, 2-3 frunze de salată + cafea (să ne imaginăm că aveți în casă. Sau ceai)”, a scris ea.

Pentru primele trei zile, prânzul arată așa: ciorbă din resturi/tacâmuri de pui de la puiul întreg, făcută cu mix de legume pentru ciorbă, borș magic, tăiței + pâine.

Citește și: Supă cremă de broccoli, rețeta Laurei Cosoi. Face minuni pentru răceli!

Citește și: O femeie a rămas fără mâini și picioare după ce a acuzat simptomele unei răceli sezoniere

În următoarele patru zile, ea a avut la prânz fasole cu cârnați, ceapă + cealaltă pungă de legume pentru ciorbă.

La cină, românca a decis să facă 2 zile șnițele (din pieptul puiului, ne imaginăm că aveți puțină făină prin casă ori mergem la vecini), 2 zile pulpele.

„Lângă putem adaugă niște cartofi la cuptor/prăjiți (imaginându-ne că aveți deja ulei). Iar restul de 3 zile doar paste cu brânză la cină”, a completat ea.

Românca a precizat că acest meniu nu trebuie urmat foarte mult timp, întrucât nu este dintre cele mai sănătoase.

Sursă foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton