Cum arată cele mai înspăimântătoare poduri din lume. Nu oricine are curaj să le traverseze

.

Podurile oferă o trecere sigură pentru oameni și vehicule peste corpuri de apă, văi și drumuri, dar chiar și cel mai sigur și cel mai solid pod poate părea puțin înfricoșător. Există câteva structuri considerate a fi atât de terifiante încât nu oricine îndrăznește să le traverseze, iar cei care o fac, se pot confrunta cu stări de anxietate.

Podurile de viță din West Iya Valley, Japonia

În îndepărtata vale West Iya, una dintre cele trei văi „ascunse” ale Japoniei, există o serie de poduri de viță de vie. Deși nimeni nu este sigur cine a creat prima dată podurile de viță de vie, acestea există în vale de sute de ani, unii istorici spunând că datează din anii 1100.

Se spune că, la un moment dat, valea găzduia până la 13 poduri de viță de vie, iar la acea vreme podurile erau create pur și simplu din viță de vie de glicine țesute împreună și scânduri subțiri de lemn.

Podul Aizhai, China

Podul Aizhai din China leagă două lanțuri muntoase. Aizhai este un pod suspendat situat pe drumul express G65 Baotou–Maoming din China. Cu o lungime de 1.146 metri este unul dintre cele mai lungi poduri din lume, fiind cel mai lung pod suspendat de pe glob.

Situat adânc în inima provinciei chineze Hunan, lângă orașul Jishou, podul suspendat este cea mai mare structură de pe autostrada Jishou către Chadong, cu o punte la 336 de metri deasupra Canionului DeHang și a devenit, de asemenea, o atracție turistică majoră, cu un pasarelă parțial din sticlă.

Citește și: O jucătoare de șah a încercat să-și otrăvească adversara punând mercur pe tablă. Cum și-a explicat fapta

Citește și: Ce au descoperit medicii în corpul unei femei care acuza stări de balonare. „Creștea de luni de zile. Atinsese aproape 5 kg!”

Podul Bach Long, Son La province, Vietnam

Podul lung Bach din Vietnam deține recordul pentru cel mai lung pod cu fund de sticlă de pe Pământ. Podul a fost deschis publicului în aprilie 2022 la o lungime uimitoare de 650 metri deasupra solului, este imposibil să evitați să priviți în jos.

Podul este realizat din sticlă de înaltă calitate, temperată și întărită și poate suporta greutatea a 450 de persoane simultan. Înainte de deschidere, un SUV a fost condus peste pod pentru a-i fi testată rezistența.

Podul de Fier Aiguille du Midi, Rhône-Alpes, France

Cocoțat pe un vârf înalt de 3.841 metri în Alpii francezi de-a lungul masivului Mont Blanc, Podul de Fier Aiguille du Midi oferă una dintre cele mai uluitoare priveliști din lume. Din stațiunea franceză Chamonix, vizitatorii pot lua o telecabină până la vârf, unde terasele oferă o vedere de 360 ​​grade a tuturor Alpilor francezi, elvețieni și italieni.

Dar o structură de la Aiguille du Midi iese în evidență: podul scurt care se întinde pe două dintre turle sale. Deși este un pod scurt, priveliștea sa asupra crevaselor nu este pentru cei slabi de inimă.

Citește și: Top 10 cele mai relaxante orașe din Europa în care îți poți petrece vacanța

Citește și: Orașele pline de cultură pe care trebuie să le vizitezi anul acesta

Podul Confederației, Canada

Podul Confederației, considerat una dintre cele mai importante realizări inginerești ale Canadei din secolul al XX-lea, se întinde pe aproape 13 kilometri, deasupra unei ape reci ca gheața. De fapt, acest pod este cel mai lung din lume care traversează apa acoperită cu gheață, potrivit site-ului său oficial. Podul curbat, care leagă provinciile canadiene Insula Prințul Eduard și New Brunswick, a fost finalizat în patru ani, cu ajutorul a 5.000 de muncitori, construcția sa costând un miliard de dolari.

Podul suspendat Charles Kuonen, Elveția

Podul suspendat Charles Kuonen este cel mai lung pod suspendat numai pentru pietoni din Alpi, cu o lungime de aproape 500 metri. În punctul său cel mai înalt, podul se află la aproximativ 88 metri deasupra văii de dedesubt și este adesea traversat de turiștii care fac o călătorie de două zile pentru a vedea Matterhorn, Weisshorn și Alpii Bernezi.

Se recomandă ca podul să fie evitat în timpul furtunilor, mai ales când sunt prezente fulgere, și nu este accesibil pe timpul iernii.

Podul suspendat Capilano, North Vancouver, Canada

Întinzându-se prin coronamentul copacilor veșnic verzi și râul Capilano, Podul suspendat Capilano este situat lângă Vancouver, în regiunea canadiană din Columbia Britanică. Construit inițial în 1889 de un inginer civil scoțian, podul a fost realizat din funii de cânepă și scânduri de cedru.

Astăzi, podul a fost întărit și are o lungime de 140 metri, la o înălțime de 70 metri deasupra râului, oferind vederi minunate ale pădurii din jur.

Podul Beipanjiang, Provincia Guizhou, China

Podul Beipanjiang din provincia Guizhou din sud-vestul Chinei, care a fost deschis în 2016, este în prezent cel mai înalt pod de pe Pământ. Podul se află la 565 de metri deasupra râului Beipan. Vederile de pe pod sunt descurajante și dezvăluie un defileu adânc, plin de copaci.

Podul Carrick-a-Rede, Irlanda de Nord

Podul Carrick-a-Rede este un faimos pod de frânghie lângă Ballintoy, în Irlanda de Nord, care a devenit o atracție turistică în ultimii ani. Podul de 29 metri leagă insula Carrick-a-Rede de continent și a fost ridicat pentru prima dată de pescarii de somon în 1755, potrivit site-ului National Trust.

Nimeni nu a căzut de pe pod, dar unii vizitatori, prea speriați pentru a face o călătorie de întoarcere peste pod, au fost nevoiți să fie scoși de pe insulă cu barca.

Podul U Bein, Amarapura, Myanmar

Podul U Bein, care se întinde pe 1.2 kilometri peste Lacul Taugthaman din Amarapura, Myanmar, este cel mai lung pod de tec din lume. A fost construit de primarul orașului, U Bein, la mijlocul anilor 1800, care a salvat coloanele de tec nedorite din vechiul palat în timpul mutării la Mandalay. Cum unii stâlpi au fost deteriorați de trecerea anilor, au fost înlocuiți cu beton.

Podul Royal Gorge, Colorado

Podul Royal Gorge se întinde pe râul Arkansas lângă Canon City, Colorado. Puntea podului se află la o înălțime de 291 metri deasupra râului de dedesubt și a deținut recordul pentru cel mai înalt pod din lume între 1929 și 2001. Podul este format din 1.257 de scânduri de lemn și 4.100 de cabluri de oțel și oferă vederi uluitoare ale defileului de dedesubt. Podul este doar pentru pietoni.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus cum arată cele mai înfricoțătoare poduri din lume

Sursă foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton