Cum arată „buncărul miliardarilor”, insula privată unde locuiesc 89 dintre cei mai bogați oameni ai lumii / FOTO

.

În inima Miamiului, în apele liniștite ale Golfului Biscayne, se află una dintre cele mai exclusiviste insule din lume, supranumită „buncărul miliardarilor.” Indian Creek este o insulă privată de 1,2 kilometri pătrați, care găzduiește doar 89 de locuitori. Însă ceea ce face această comunitate cu adevărat specială nu este doar averea fabuloasă a rezidenților, ci și nivelul extrem de securitate ce o înconjoară. Insula este protejată de un gard radar ultra-modern, un sistem tehnologic de ultimă generație creat de o companie israeliană, cu rădăcini în tehnologia militară.

Gardul radar de cea mai înaltă tehnologie foloseşte inteligenţa artificială

De la începutul anului 2022, Indian Creek beneficiază de un sistem de securitate radar de cea mai înaltă tehnologie. Sistemul, evaluat la 1,6 milioane de dolari, este alcătuit din 10 camere termice și 17 senzori radar, amplasați în nouă locații strategice în jurul insulei. Acest sistem este capabil să detecteze orice mișcare până la o distanță de jumătate de milă de țărm, iar atunci când se identifică o amenințare potențială, camerele termice se orientează automat pentru a monitoriza situația.

Radarul utilizează inteligența artificială pentru a clasifica riscurile și a lua măsuri rapide. În cazul unei amenințări, poliția locală de pe insulă poate interveni imediat cu patrule marine. Accesul terestru este la fel de bine păzit, forțele de ordine patrulând constant singurul drum care duce pe insulă.

Comunitatea din Indian Creek, una ultra-bogată și protejată

Deși accesul pe insulă este strict interzis fără permisiunea unui locuitor, s-a aflat că printre rezidenții insulei se numără nume celebre și extrem de influente. Printre aceștia se află miliardari ruși, investitori globali, sportivi celebri, fotomodele, cântăreți de renume și politicieni americani.

Cu toate că nu există o listă oficială completă, se știe că nume ca Julio Iglesias, Ivanka Trump, Tom Brady și mai recent, Jeff Bezos, și-au făcut loc în acest club extrem de exclusivist.

Jeff Bezos, cel mai nou locuitor al buncărului miliardarilor

În 2023, Jeff Bezos, fondatorul Amazon, a cumpărat o proprietate imensă pe insulă, evaluată la 90 de milioane de dolari. Conacul său are șase dormitoare, nouă băi și o grădină impresionantă cu vedere la ocean.

Fondatorul Amazon, care a intrat în clasamentul celor mai bogați oameni din lume cu o avere de 200 de miliarde de dolari, depășindu-l pe Elon Musk. Bezos s-a mutat pe insulă pentru a fi mai aproape de părinții săi și de Cape Canaveral, unde se află o parte din operațiunile companiei sale spațiale, Blue Origin.

În spatele acestei mutări se află și dorința de a beneficia de legislația statului Florida, care nu cere impozit pe câștigurile de capital, un beneficiu important pentru miliardari.

Citeşte şi: Cele mai scumpe și bizare lucruri cumpărate de Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume

Citeşte şi: Ce cadou a primit miliardarul Jeff Bezos de la logodnica lui, Lauren Sanchez. Imaginile au ajuns virale

80% din insulă este ocupată de un teren de golf

Un alt aspect unic al insulei este că 80% din suprafața sa este ocupată de un teren de golf privat. Cu toate acestea, rezidenții nu sunt interesați doar de lux, ci și de siguranța personală. Sistemele avansate de securitate nu sunt doar o metodă de protecție, ci o necesitate pentru locuitorii extrem de bogați ai insulei.

Cu cât devii mai bogat, cu atât îți dorești o siguranță perfectă”, a declarat Setha Low, directorul Public Space Research Group de la Universitatea City din New York, potrivit businessinsider.com.

Sursa foto: profimediaimages.ro

Ultima modificare septembrie 25, 2024 3:18 pm

PE ACELAȘI SUBIECT
    
Vedete din Romania Vedete internationale