Cum arată Bibury, unul dintre cele mai frumoase sate din lume. Are doar 700 locuitori și pare scos dintr-un basm

.

Bibury este un mic sat din Cotswolds, Anglia, și găzduiește căsuțele țesătorilor din secolul al XIV-lea, fiind foarte popular printre turiști. Situat în comitatul Gloucestershire, acesta pare scos dintr-un basm din antichitate și este locuit de mai puțin de 700 de persoane.

Cum arată Bibury, unul din cele mai frumoase sate din lume

Un sat perfect din Cotswolds găzduiește mai puțin de 700 de oameni și este unul dintre cele mai frumoase din lume. Bibury, care se află pe râul Coln în Gloucestershire, este un sat foarte mic care atrage o mulțime de vizitatori.

În ciuda faptului că este un sat mic, a fost numit printre cele mai frumoase orașe mici din lume de site-ul de călătorie Love Exploring. Designerul de textile din secolul al XIX-lea William Morris l-a numit „cel mai frumos sat din Anglia” atunci când l-a vizitat.

Este o destinație turistică importantă, cunoscută pentru căsuțele sale din piatră de culoarea mierii, cu acoperișuri abrupte, care erau casele țesătorilor.

Citește și: Restaurantul cu cele mai bizare mâncăruri din lume. Fluture liofilizat, insecte vii și desert din sânge de porc / Foto&Video

Citește și: Ozempic, medicament minune sau inutil? Dragoș Pătraru, adevărul despre cum funcționează: „Aici e cheia, de fapt”

Arlington Row, o stradă de cabane din sat din anii 1300, este considerată a fi una dintre cele mai fotografiate atracții din Cotswolds.

Este, de asemenea, o zonă de conservare arhitecturală notabilă la nivel național, condusă de National Trust.

Ce poți vizita în Bibury

Nu există prea multe atracții în frumosul sat, dar există o păstrăvărie, o biserică, un anticariat, un pub, un restaurant și două cafenele.

Râul Coln se află lângă sat și are o potecă de-a lungul acestuia. Se deschide spre o pajiște de apă cunoscută sub numele de Insula Rack, unde lâna obișnuia să fie atârnată pentru a se usca.

Citește și: Imagini din cel mai spectaculos aeroport din lume. Oamenii fac escală special pentru a-l vizita. Prințul William, impresionat de cascada interioară iluminată

Citește și: Cele mai frumoase locuri din lume pe care să le vizitei toamna aceasta

„Într-o lume în care congestionarea traficului, poluarea, criminalitatea și supraaglomerarea fac calitatea vieții atât de slabă, acesta este o reamintire a faptului că planeta are încă mici buzunare de frumusețe ascunse. Dacă Dumnezeul tău are o casă de vacanță, probabil că este aici”, a spus un turist.

Bibury este deosebit de popular printre turiștii japonezi, deoarece împăratul Hirohito a rămas în sat în timpul turneului său european din 1921.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Bibury

Sursă foto: Profimedia, Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton