Cum a reușit o femeie cu o copilărie traumatizantă să se salveze cu ajutorul unui tatuaj viking: „Am renăscut”

.

Rona Eriksen a avut o copilărie traumatizantă, cu părinții dependenți de alcool și droguri. Astfel, femeia a fost afectată de instabilitate și spune că pentru ea, lucrurile au fost „un coșmar”. Totul s-a schimbat pentru ea în ziua în care și-a făcut un tatuaj viking care îi acoperă jumătate de față.

O femeie ce a avut o copilărie traumatizantă, „salvată” de un tatuaj

Călătoria Ronei în lumea tatuajelor a început la vârsta de 15 ani, când a vizitat un salon de tatuaje și piercing-uri împreună cu fratele ei. Însă, viața ei s-a schimbat complet când și-a făcut un tatuaj viking ce îi acoperă jumătate de față.

Din cauza faptului că a crescut într-un mediu deloc propice pentru un copil, femeia spune că școala nu a reprezentat o scăpare pentru ea, fiind victimă a bullying-ului în mod constant.

Mai mult, Rona nu a avut ocazia să stea prea mult într-o școală și să-și facă prieteni întrucât, atunci când tatăl i-a părăsit și mama a primit custodia celor doi copii, au călătorit des.

„Ne-am mutat atât de des încât nu mi-am putut face niciodată prieteni adevărați”, a precizat Rona Eriksen pentru Daily Star.

Provocările Ronei s-au intensificat la începutul adolescenței, când a încetat brusc să vorbească. În timp ce medicii au atribuit această tăcere autismului cu debut tardiv, privind în urmă, ea crede că tăcerea ei a fost de fapt o formă de autoprotecție.

Femeia a călcat pentru prima dată într-un salon de tatuaje împruenă cu fratele ei, pe când se aflau în Reykjavik.

Citește și: Un cuplu și-a donat averea de 24 milioane dolari pentru a se călugări. Cei doi soți trăiesc acum din generozitatea altora

Citește și: „Sunt o soție trofeu”. O femeie care cheltuie sute de dolari pe lună pentru a arăta bine susține că asta o face o „mamă mai bună”

„În timp ce răsfoiam cataloagele de tatuaje, am dat peste acest design al unei fete micuțe, plinuțe, diavol, topless și mânuind cu mândrie o furcă. A stârnit ceva în mine – o voce cu care m-am putut identifica”, a spus ea.

„Având în vedere toată ura pe care am primit-o, m-am simțit demonizată de mama mea. Dacă era să fiu văzută ca un răufăcător, m-am gîndit: să facem să fie vizibil pentru toată lumea”, a precizat Rona.

Rona spune că tatuajele au transformat-o

„În momentul în care acul de tatuaj mi-a străpuns pielea, a fost ca un foc umed – un nou tip de durere ascuțită, provocatoare și totuși însuflețitoare. O lună mai târziu, dorind ca echilibrul să reflecte partea mea bună și sensibilă, m-am întors și mi-am tatuat un înger pe celălalt umăr”, a mai zis femeia.

Rona nu avea idee la acea vreme cât de mult o vor ajuta tatuajele să treacă peste cele mai dificile provocări din viața ei.

„Am rămas însărcinată la 19 ani, iar la 20 am avut al doilea copil”, a spus ea.

Rona nu avea bani, dar se confrunta cu cheltuieli intense din cauza faptului că primul ei născut are dizabilități multiple, iar acest lucru a făcut-o să fie „pe pilot automat ani de zile”.

„Apoi, în 2009, criza financiară a lovit puternic asistența medicală din Islanda, forțându-mă să fug din țară împreună cu copiii mei, deoarece toate serviciile de sprijin pentru fiul meu au dispărut”, a povestit ea.

Fiecare nouă provocare cu care se confrunta o ducea înapoi la salonul de tatuaje. Tatuajele ei au evoluat odată cu ea, încorporând simboluri precum runele de ghidare și corbii lui Odin, legând-o profund de rădăcinile ei nordice.

Citește și: Tânără concediată după ce șefii au aflat că are relații intime cu peste 300 de bărbați pe an: „Oamenii mă judecă”

Citește și: Tânără de 23 ani, paralizată după ce a mâncat supă la conservă. Cu ce bacterie s-a infectat

Apoi, o nouă dramă s-a abătut asupra Ronei Eriksen.

„În 2017, am fost diagnosticată cu scleroză multiplă. Corpul meu se deteriora și, în mijlocul acestei bătălii pentru sănătate, căsnicia mea s-a prăbușit. Soțul meu de atunci dorea să divorțeze, iar boala mea autoimună se dovedea incredibil de greu de gestionat. M-am trezit din nou pe primul loc – un loc în care, paradoxal, deseori ne redescoperim pe noi înșine”, a dezvăluit femeia.

Femeia a devenit avocat al sănătății mintale

„Într-o zi la serviciu, în timp ce răsfoiam o revistă istorică, am dat de un tablou cu Hel, zeița nordică, fiica lui Loki, pe care Odin a trimis-o în lumea interlopă pentru a-i supraveghea pe cei nedemni. Reprezentarea ei, pe jumătate umană și jumătate de moarte, a rezonat profund în mine”, a dezvăluit ea cum a decis să își facă un tatuaj viking.

„Sculptura celtică complicată a craniului ei a fost convingătoare și am fost supusă unei sesiuni de tatuaj viking de opt ore pentru a o plasa pe fața mea. Acest lucru nu doar a meritat, ci m-a transformat. Am renăscut”, a explicat Rona.

După ce și-a făcut acest tatuaj, Rona a decis să aibă din nou grijă de ea și a mers la terapie.

În prezent, femeia este un avocat al sănătății mintale și al recuperării în urma traumei, folosindu-se de experiențele ei pentru a-i ajuta pe ceilalți.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Rona Eriksen

Sursă foto: Profimedia, Instagram

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton