Cum a descoperit o tânără că are o formă agresivă de cancer în timpul rutinei zilnice de înfrumusețare

.

O tânără care obișnuia să aibă o rutină de înfrumusețare la modă printre femeile de vârsta ei, a aflat de la medici că are un melanom în stadiul patru.

Helen Bailey (28 de ani), este agent imobiliar din Alabama, folosea în rutina ei de înfrumusețare un instrument asemănător unei spatule, numit gua sha, până într-o zi când a dat cu dispozitivul peste o umflătură localizată în zona gâtului. Și s-a dus de urgență la medic.

Nu a durat mult, căci umflătura s-a dezvoltat rapid, ajungând la dimensiunea unei prune. Dar ceea ce nu știa Helen era că acea umflătură era un semn de avertizare al celor 20 de tumori care i-au invadat corpul, toate legându-se de aluniță canceroasă pe care o avea pe spate și pe care o îndepărtase cu ani în urmă.

Boala ei recidivase acum mai agresiv ca niciodată.

Helen Bailey a fost diagnosticată cu melanom metastatic în stadiul patru, o formă agresivă de cancer de piele, cu doar 22% șanse de supraviețuire.

Helen își dorește acum să crească gradul de conștientizare cu privire la cancerul la piele și îi îndeamnă pe tineri să nu ignore niciodată alunițele noi, să folosească protecție solară în fiecare zi, să evite expunerea excesivă la soare și să programeze vizite la dermatolog.

Ea a explicat într-un videoclip postat pe rețelele de socialziare: „Nu știam prea multe despre cancerul de piele… Simt că, cu cât știu mai mulți oameni, cu atât am putea salva mai multe vieți”.

Citeşte şi: Olivia Munn a suferit o histerectomie după ce a fost diagnosticată cu cancer la sân: „Trebuia să fiu prezentă pentru familia mea”

Citeşte şi: O tânără de 20 de ani s-a trezit paralizată, după ce și-a ignorat migrenele. Ce diagnostic a primit

Citeşte şi: Ozzy Osbourne, în scaunul cu rotile. Diagnosticul dur primit de artist: „Echilibrul meu este afectat total”

Citeşte şi: Mihai Albu, diagnosticat cu cancer de prostată. „A urmat o operație!” Cum se simte designerul

Cu șapte ani înainte de a fi diagnosticată cu melanom metastatic, lui Bailey i s-a îndepărtat o aluniță canceroasă de pe spate. Deși îndepărtarea creșterii funcționează adesea pentru a preveni dezvoltarea cancerului, uneori nu tot țesutul canceros este îndepărtat și continuă să se răspândească.

În cazul lui Baileys, cancerul s-a răspândit de la piele la ganglionii limfatici. De acolo, celulele canceroase s-au folosit de sistemul limfatic pentru a se răspândi în tot corpul.

Un diagnostic de melanom în stadiul 4 indică faptul că boala s-a răspândit de la locul său de origine la părți îndepărtate ale corpului, cum ar fi creierul, ficatul sau plămânii.

Medicii au operat-o de de multe ori pentru a îndepărta tumorile și a primit și un tratament de imunoterapie – o tehnică nou dezvoltată care proiectează celulele din corpul unui pacient pentru a ataca cancerul.

Foto – Intagram

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton