Cristian Rîmbu, cunoscut ca Maestrul naiului, a murit la vârsta de 49 de ani: „El trăiește prin naiurile, fluierele care le-a construit pentru noi toți”

.

Cristian Rîmbu, cunoscut în lumea artistică ca Maestrul naiului, a murit la vârsta de 49 de ani. Interpretul a încetat din viață în urma unui infarct.

Cristian Rîmbu a murit la vârsta de 49 de ani

Cristian Rîmbu a decedat în urmă cu câteva zile, lăsând un gol imens în lumea artistică din Botoșani. Artistul, care avea doar 49 de ani, a încetat din viață în urma unui infarct, iar medicii nu au mai putut să-l readucă la viață.

Trupul neînsuflețit al artistului a fost depus la Capela bisericii Sfinților Împărați Constantin și Elena din Darabani. Familia, prietenii și fanii s-au adunat pentru a-și lua rămas bun de la cel care era cunoscut ca Maestrul naiului.

Fanii artistului sunt îndurerați de trecerea în neființă a acestuia.

”De două zile nu pot accepta că domnul Cristi Rîmbu numai este. Nu îmi dau pace. Acum două săptămâni mâncam cu el la masă acasă la dumnealui. Mă uitam în comentarii și asteptam ca măcar unul să spună că e o glumă proastă. Dacă toți îi spun condoleanțe. Eu știu că Cristi Rîmbu nu este mort. El trăiește prin naiurile, fluierele care le-a construit pentru noi toți. (…) Îți mulțumesc pentru tot. Te voi purta în sufletul meu până voi veni si eu la tine”, a scris un fan de-al lui Cristian Rîmbu pe rețelele de socializare.

Citește și: Cum a aflat o femeie al cărei soț s-a sinucis că a fost înșelată în timpul căsniciei

Citește și: Detalii şi imagini tulburătoare de la procesul francezului care și-a drogat soția și a violat-o împreună cu zeci de bărbați timp de 10 ani

Ce spunea artistul despre complexitatea naiului

În urmă cu câteva luni, Cristian Rîmbu oferea un ultim interviu, în care a vorbit despre complexitatea naiului.

„Eu am transformat meseria în artă. Este foarte dificil, este multă matematică ca să faci un nai”, declara el într-un interviu, subliniind complexitatea acestui proces. 

Artistul era de părere că doar cei cu o înțelegere profundă a muzicii și a subtilităților sale pot crea un nai de calitate, un proces care depășește cu mult simpla asamblare a tuburilor.

Potrivit artistului, anii de muncă, perseverența și înțelegerea profundă a artei sunt esențiale pentru a aduce la viață sunetele perfecte ale naiului.

Citește și: Vlăduța Lupău și Olguța Berbec își vor prezenta colecțiile de costume populare, la Timișoara Fashion Week: „Sunt neprețuite și sunt parte din sufletul meu”

Citește și: Cum arată Bibury, unul dintre cele mai frumoase sate din lume. Are doar 700 locuitori și pare scos dintr-un basm

Cine a fost Cristian Rîmbu

Cristian Rîmbu s-a născut pe 7 februarie 1975 în Republica Moldova. S-a stabilit apoi în județul Botoșani, unde a început să realizeze diferite sculpturi cu motive tradiționale din diferite zone ale țării. S-a specializat în realizarea mai multor instrumente muzicale, printre care naiuri, fluiere și cavale.

Sute de instrumente realizate de el au ajuns la mari interpreți din țară. La școli de muzică și la diferite ansambluri populare.

„Sunt fluiere care, dacă ai grijă, țin și 100 de ani. Eu le fac cu mare sârguință, din lemn de prun, de fag, de nuc, însă lemnul de prun este ceva deosebit. Nu se fac oricum, doar din inima prunului, după ce se usucă foarte bine, natural, fără aparate de uscat. Apoi se tratează cu uleiuri, cu rășini., să aibă dulceață la sunet”, spunea Cristian Rîmbu în urmă cu ceva timp, potrivit Știrile Kanal D.

Maestrul naiului nu a avut talentul doar a crea instrumentul muzical, ci și de a cânta la el.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Cristian Rîmbu

Sursă foto: Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton