Compania lui Elon Musk, Neuralink, a realizat primul implant cerebral la un pacient

.

Elon Musk a anunțat că a fost realizat implantul unui microcip în creierul unui om, această operație fiind o premieră. Omul de afaceri în vârstă de 52 de ani a dat vestea pe platforma X, unde a precizat că pacientul, a cărui identitate nu a fost făcută publică, se recuperează „bine”.

Implantul realizat de Neuralink, un start-up al cărui co-fondator este, a avut loc duminică, după ce a primit undă verde din partea Agenției Americane de Reglementare a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, în luna mai a anului trecut.

„Rezultatele inițiale arată o detectare promițătoare a vârfurilor neuronilor”, a precizat Musk.

Acesta nu a furnizat nicio informație suplimentară cu privire la starea pacientului sau la procedură. Tot ce se știe este că microcipul are dimensiunea unei monede și că transplantul a fost un succes.

Implantul are zeci de electrozi mici, sub formă de fire. Electrozii sunt apoi implantați în creier și transmit semnale electrice de la neuroni, notează Wall Street Journal.

Citește și: Talulah Riley, fosta soție a lui Elon Musk, s-a logodit cu actorul Thomas Brodie-Sangster. Cum a reacționat afaceristul

Citește și: Dramele din tinerețea lui Maye Musk. Mama lui Elon Musk are o poveste de viață emoționantă

Cipul este plasat în regiunea creierului care controlează intenția de mișcare, relatează și Reuters.

Musk a dezvăluit pe X, luni seară, că Neuralink lucrează pentru a crea primul său produs „Telepathy”. Anterior, acesta a anunțat că implantul celebral va fi intitulat Link.

Elon Musk vrea propriul implant

Totodată, miliardarul a dezvăluit că acest produs va putea permite oamenilor să controleze telefoanele sau computerele „prin telepatie”.

„Utilizatorii inițiali vor fi cei care și-au pierdut capacitatea de a-și utiliza membrele. Imaginați-vă dacă Stephen Hawking ar fi putut comunica mai repede decât un dactilograf sau un licitator. Acesta este scopul”, a precizat el.

Citește și: Răzbunarea unei mame dezamăgită de copii. Cui a decis să își lase întreaga avere

Citește și: „De ce bărbații nu pot fi bărbați?” Reacții acide după ce un model masculin a prezentat bikini pentru femei

În 2022, Elon Musk spunea că și el va primi propriul său implant Neuralink. Compania a început să recruteze participanți în septembrie 2023.

Recent, Neuralink a obținut aproximativ 323 milioane dolari de la investitori în două tranșe, în august și noiembrie. Compania spune că își dorește să îi ajute pe pacienții paralizați să meargă din nou, dar și să redea vederea celor care și-au pierdut-o. Mai mult, start-up-ul lui Elon Musk speră să vindece boli psihiatrice, recum depresia.

Sursă foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton