Cod roșu de caniculă marți și miercuri. Alertă meteo în România! Vor fi 42 de grade Celsius

.

Temperaturile continuă să crească în România! ANM (Administrația Națională de Meteorologie) a emis mai multe atenționări de cod roșu, portocaliu și galben pentru caniculă și disconfort termic accentuat!

Conform meteoromania.ro, luni (24 iulie) valul de căldură se va extinde în vestul, sudul și parțial estul țării. Va fi caniculă, disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 34 și 37 de grade, iar cele minime se vor situa între 18 și 23 de grade, anunță ANM.

Cod roșu de caniculă în România: vor fi 42 de grade

Marți (25 iulie), valul de căldură și canicula se vor extinde în toată țara. Este cod galben în Maramureș, Transilvania, nordul Crișanei și al Moldovei și pe litoral disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime se vor încadra între 17 și 22 de grade.

Este cod portocaliu în sudul Crișanei, Banat, Oltenia, Muntenia, în jumătatea sudică a Moldovei  și în vestul Dobrogei, unde se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37…39 de grade, iar minimele se vor situa între 19 și 24 de grade, astfel că disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași și în municipiul București se vor afla sub cod roșu de caniculă! Vor fi înregistrate temperaturi maxime extreme de 40…42 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Citește și:  Ce alimente să consumi când e caniculă. Dieta de vară

Citește și:  3 băuturi naturale care te revigorează rapid pe timp de caniculă

Citește și: Care este temperatura cea mai ridicată la care poate rezista corpul uman înainte să intre în colaps

Miercuri (26 iulie), valul de căldură și canicula vor persista în jumătatea de sud-est a țării, unde va fi valabil un cod galben emis de meteorologi. În nordul Olteniei și al Moldovei, sudul și estul Transilvaniei și pe litoral disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade.

Este cod portocaliu în sudul Olteniei, nordul Munteniei, nord-vestul Dobrogei și în centrul și sud-vestul Moldovei, unde se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37…39 de grade, astfel că disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Brăila, Galați, vestul județului Constanța și în municipiul București se vor afla sub cod roșu. Conform meteorologilor, se vor înregistra temperaturi maxime extreme de 40…42 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Foto: meteoromania.ro

Ultima modificare iulie 24, 2023 12:21 pm

    
Vedete din Romania Vedete internationale