Cine sunt românii care au murit în atacurile teroriste din 11 septembrie 2001. Au trecut 23 de ani de la prăbușirea Turnurilor Gemene

.

Astăzi se împlinesc 23 de ani de la tragedia din 11 septembrie 2001, când Turnurile Gemene s-au prăbușit după ce au fost lovite de avioane deturnate de teroriști. Pe lista celor 2977 de oameni care s-au stins din viață în urma atacurilor teroriste se află și cinci români.

Cine sunt românii care au murit în atacurile teroriste din 11 septembrie 2001

În tragedia din Statele Unite ale Americii și-au pierdut viața cinci români care locuiau și munceau în orașul New York. Eugen Gabriel Lazăr, Joshua Poptean, Ana Fosteris și soții Corina și Alexandru Liviu Stan sunt cei care au murit în urma atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001, potrivit Fanatik.ro.

Eugen Gabriel Lazăr emigrase în New York în anul 1985, alături de familia lui. Tânărul de 27 de ani lucra ca programator la firma de software eSpeed, care avea sediul într-unul dintre Turnurile Gemene. Eugen se afla la etajul 103 când avionul a lovit turnul în care muncea.

Corina și Alexandru Liviu Stan, de 31, respectiv 34 de ani, erau angajați la Cantor Fitzgerald, care deținea și firma eSpeed. Aceștia câștigaseră Loteria Vizelor în 1995, iar un an mai târziu se căsătoreau. După doar cinci ani de căsnicie, viața lor a fost curmată de atacurile teroriste din 2001.

Citește și: Ce s-a aflat despre românca ucisă în atacul armat din SUA. Femeia era profesoară de matematică

Citește și: Cristian Rîmbu, cunoscut ca Maestrul naiului, a murit la vârsta de 49 de ani: „El trăiește prin naiurile, fluierele care le-a construit pentru noi toți”

Ana Fosteris considera orașul New York „cel mai grozav loc din lume”

Ana Fosteris avea 58 de ani și era agent de asigurări la Aon Corp. Era căsătorită de peste trei decenii cu Michael, pe care îl cunoscuse în România. Michael spunea că Ana „considera New York-ul drept cel mai grozav loc din lume”.

Joshua Poptean, în vârstă de 37 de ani, plecase din România la doar 17 ani. Înainte să ajungă la New York, acesta lucrase și locuise în Portland. A lucrat la început ca șofer de taxi, apoi a urmat o școală de tâmplărie și a ajuns să coordoneze proiecte la firma de construcții Bronx Builders. În ziua atacurilor, Poptean era prezent la WTC pentru o întâlnire cu posibili clienți, potrivit Gândul.ro.

Ansamblul World Trade Center din New York a fost lovit de două avioane deturnate de teroriști la data de 11 septembrie 2001. Un al treilea avion a lovit Pentagonul, iar un al patrulea s-a prăbușit pe un câmp din Pennsylvania. În cazul ultimului avion, înregistrările cutiei negre au arătat că, la un moment dat, pasagerii au reușit să intre în cockpit-ul aeronavei, unde s-au luptat cu teroristul. Ulterior, avionul s-a prăbușit fără a-și atinge ținta. Aceasta ar fi fost Capitoliul sau Casa Albă.

Foto: Profimediaimages.ro; Fanatik.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton